hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Be akarják darálni Magyarországot az új moralitás egyenzubbonyába
Morvay Péter publicisztikája
Be akarják darálni Magyarországot az új moralitás egyenzubbonyába

Megbélyegzők: uniós vezetők, akik térdre kényszerítenék Magyarországot.(Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/Hetek grafika)

2021. 06. 30.
Példátlan támadáshullámot élt át Magyarország az elmúlt két hétben. A magyarok futballünnepre számítottak a részben budapesti rendezésű Európa Bajnokság ideje alatt, ehelyett nemzetközi szidalomáradat és provokációsorozat zúdult az országra, az itt élő emberekre, valamint az általuk szabadon választott parlamentre és kormányra.

A méltatlan bánásmód nem a gyermekek védelmében született pedofil ellenes törvénnyel kezdődött, de kétségkívül ennek – pontosabban a jogszabály tudatos félreértelmezése – nyomán vált fülsiketítő kórussá. Magyarország már 10 éve, a házasságot egy férfi és egy nő kizárólagos közösségének definiáló alaptörvény elfogadása óta vörös posztó azoknak a politikai erőknek a szemében, amelyek hazánkat be akarja darálni az új moralitás és határok nélküli világ egyenzubbonyába.

Újra és újra megtapasztaltuk azt, hogy az országot nyugatról olyan vádak érték, amelyek itthonról egyszerűen irreálisnak tűntek, mert nem feleltek meg a megtapasztalt valóságnak.

Az egyik legmakacsabb bélyeg az antiszemita nemzet kliséje, amelyből annak ellenére nem akarják kiengedni az országot, hogy az elmúlt évtizedben markáns változások történtek: a független – többek között az amerikai külügyminisztérium által is használt – felmérések szerint a magyarországi zsidó közösség Európában az egyik legbiztonságosabb környezetben élhet, miközben Magyarország első számú szövetségese lett Izraelnek, a parlamentben pedig visszaszorult az antiszemitizmus iránt legfogékonyabb párt jelenléte.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!