hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Megbélyegzők
Kedves Olvasó!

2021. 06. 30.
Példátlan támadáshullámot élt át Magyarország az elmúlt két hétben.  A magyarok futballünnepre számítottak a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság ideje alatt, ehelyett nemzetközi szidalomáradat és provokációsorozat zúdult az országra, az itt élő emberekre, valamint az általuk szabadon választott parlamentre és kormányra. 

A méltatlan bánásmód nem a gyermekek védelmében született pedofilellenes törvénnyel kezdődött, de kétségkívül ennek – pontosabban a jogszabály tudatos félreértelmezése – nyomán vált fülsiketítő kórussá. Magyarország már 10 éve, a házasságot egy férfi és egy nő kizárólagos közösségének definiáló alaptörvény elfogadása óta vörös posztó azoknak a politikai erőknek a szemében, amelyek hazánkat be akarják darálni az új moralitás és határok nélküli világ egyenzubbonyába.

Forrás: Shutterstock/Hetek grafika
(Forrás: Shutterstock/Hetek grafika)

A politikusokon kívül az LMBTQ+ lobbisták is tűzbe jöttek, hogy pont a szent ünnepük, a globális „Pride-hónap” küszöbén érte őket ilyen „sérelem”. A müncheni stadiont ugyan nem tudták szivárványszínűre festeni (kapott is ezért az UEFA szidalmat, alig győzi azóta is átfesteni a logóját és szemet hunyni minden „politikamentes” karszalag, zászlólengetés, magyar himnusz alatti provokációval szemben), de a holland szurkolók egy része soron kívüli Pride-felvonulást csinált a budapesti mérkőzésükből, és frusztráltan vizeltek csapatosan a budapesti házfalakra – ha már a pályán a csehek térdre kényszerítették őket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!