Villám csapott be a Fehér Ház előtt, négyen megsérültek - videó
A sérülteknek először a titkosszolgálat sietett segítségére
Villám csapott be a Fehér Ház előtt, négyen megsérültek - videó

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 08. 05.
Négy ember súlyosan megsérült egy villámcsapásban a Fehér Ház előtt – közölték a tűzoltóság illetékesei csütörtökön. Az áldozatoknak a helyi titkosszolgálat sietett segítségére, majd kórházba szállították őket.

A villámcsapás a Lafayette parkot érte, amely közvetlenül a Fehér Házzal szemben található – nyilatkozta Vito Maggiolo, a DC tűzoltóság és sürgősségi egészségügyi szolgálat szóvivője csütörtök esti sajtótájékoztatóján. Két férfi és két nő éppen egy fa alatt tartózkodtak, amikor bekövetkezett az incidens. 

"Mind a négyen súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek"

- mondta Maggiolo, aki nem tudott további részletekkel szolgálni az incidensről vagy az áldozatok állapotáról. Az érintetteknek közelségük miatt elsőként a titkosszolgálat sietett segítségére, majd a mentők közeli kórházakba szállították őket. 

A Twitteren közzétett felvételeken jól látszik, hogyan csap be a villám ugyanarra a területre a Fehér Ház előtti gyepen. 

Noha a villámcsapás részletei nem teljesen ismertek, a Washington Post arról számolta be, hogy az este a városon végigsöprő hatalmas zivatar következménye, amely erős szelet és zord időjárást okozott az amerikai fővárosban. A vihar helyi idő szerint csütörtök este hétkor érte el Washington D.C. régióját. 

(CNN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!