hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az elnökgyerekek rendkívüli élete
Otthonom, a Fehér Ház
Az elnökgyerekek rendkívüli élete

Otthonom, a Fehér Ház(Fotó: AP)

2020. 07. 02.
Amikor az Egyesült Államok új elnököt választ, egy család élete gyökeresen megváltozik: hirtelen a világ figyelmének középpontjába kerülnek, és részévé válnak Amerika történelmének. De vajon hogyan élik meg a család legkisebb tagjai azt a változást, amikor „apa” hirtelen az ország első számú vezetője lesz?

Az elnöki házaspárok igyekeztek mindent megtenni, hogy a megváltozott körülmények ellenére normális életet teremtsenek gyermekeik számára.

Az Egyesült Államok egyik legismertebb épülete, a washingtoni Pennsylvania sugárúton található elnöki rezidencia, mely otthon, iroda, múzeum, háború esetén bunker és fontos politikai döntések helyszíne; 1800. november 1-je óta ad otthont az elnöki család számára. A rezidencia 6 emeletén 132 szoba és 35 fürdőszoba található; saját moziterem, medence, bowling- és kosárlabdapálya, valamint az épületet körülvevő 7 hektárnyi felfedezésre váró terület mind része az elnökgyerekek birodalmának. Az étkezésekről mesterszakácsok gondoskodnak, a személyzet pedig mindent megtesz, hogy családias hangulatot teremtsen az évszázadok óta álló, történelmi építmény falai között.

Akinek még Az elnöki rezidenciA is visszAlépés volt

Az idei év különlegesen fontos az elnöki család, köztük a 14 éves Barron Trump számára; a novemberben esedékes elnökválasztás után ugyanis kiderül: maradhat-e a Fehér Ház lakója a Trump család a következő négy évben. Barron az elnökcsemeték elit klubján belül is különleges helyzetben van, hiszen apja már a 2016-os elnökválasztási győzelem előtt is ismert, befolyásos személy volt. A tinédzserfiú számára nem jelent újdonságot sem a reflektorfény, sem a biztonságáért felelős titkos ügynökök sokasága, akik minden lépését árgus szemekkel figyelik. Barron édesanyjával 2017-ben költözött át a New York-i Trump-toronyból a washingtoni Pennsylvania sugárútra. Ifjabb John F . Kennedy óta ő az első fiú, aki fiatal éveit a Fehér Házban töltheti, egyúttal ő az egyetlen elnöki gyermek, aki nem azonnal a beiktatási ceremónia után költözött be; a First Lady ugyanis nem akarta év közben másik iskolába íratni az akkor még 11 éves fiút.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!