Szijjártó is ott lehet a Fehér Házban az új izraeli békemegállapodás aláírásakor
A magyar külügyminiszter meghívást kapott Washingtonba
Szijjártó is ott lehet a Fehér Házban az új izraeli békemegállapodás aláírásakor

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 09. 13.
A magyar külügyminiszter is meghívást kapott a Bahrein és Izrael közötti diplomáciai kapcsolatok normalizálásáról szóló megállapodás aláírásának washingtoni rendezvényére. Szijjártó Péter a közösségi oldalán jelentette ki, Magyarország továbbra is támogatja a közel-keleti békéért tett erőfeszítéseket.

Magyarország továbbra is támogatja a közel-keleti békéért tett erőfeszítéseket és továbbra is kiáll a nemzetközi szervezetekben a térség országainak korrekt megítélése mellett

- írta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton közösségi oldalán arról, hogy Izrael normalizálja a diplomáciai kapcsolatait Bahreinnel.

Szijjártó Péter jó hírnek nevezte, hogy a Közel-Keleten az Egyesült Arab Emirátusok után ezúttal Bahreinnel normalizálja diplomáciai kapcsolatait Izrael. Bejegyzésében azt írta: amióta a Fehér Ház elkészítette a térség stabilizálására vonatkozó menetrendet, ez már a második fejlemény, ami azt igazolja, hogy az eddigi béketervek közül ez a legjobb és ez kecsegtet a legtöbb eséllyel arra, hogy végre béke legyen a Közel-Keleten.

Szijjártó kedden Washingtonba utazhat

Úgy fogalmazott: jár a nagyrabecsülés az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Izrael miniszterelnökének, valamint az emirátusoki és a bahreini külügyminisztereknek, akik személyesen is sokat tettek a megállapodások létrejöttéért.

Közölte: a diplomáciai kapcsolatok normalizálásáról szóló történelmi megállapodást kedden írják alá Washingtonban, a Fehér Ház kertjében.

Megtisztelőnek nevezte, hogy a rendezvényen Magyarország külügyminiszteri szintű képviseletére számítanak.

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!