Valódiak az ufókról kiszivárgott felvételek, erősítette meg a Pentagon
A felhőkön át villogó és mozgó háromszög alakú tárgyakról készült fotókat és videókat a haditengerészet személyzete készítette
Valódiak az ufókról kiszivárgott felvételek, erősítette meg a Pentagon

Forrás: Twitter/NBC 15 News

2021. 04. 22.
A 2019-ben észlelt "azonosítatlan légi jelenségről" készült kiszivárgott felvételekről a napokban az Amerikai Védelmi Minisztérium megerősítette, hogy valódi fényképek megmagyarázhatatlan eredetű repülő tárgyakról. A felhőkön át villogó és mozgó háromszög alakú tárgyakról készült fotókat és videókat a haditengerészet személyzete készítette - jelentette ki a Pentagon szóvivője, Sue Gough a CNN-nek adott nyilatkozatában.

Megerősítette azt is, hogy összesen három ufóról, egy "gömb" alakú, egy másik "makk" alakú és egy "fém léghajóként" jellemzett tárgyról isfényképeket is készítettek.

"Mint már korábban említettük, a műveletek biztonságának fenntartása és a potenciális ellenségeink számára esetlegesen hasznos információ nyilvánosságra hozatalának megakadályozása érdekében a Védelmi Minisztérium nem tárgyalja nyilvánosan sem a gyakorlatozó terünkbe illetve légterünkbe történő behatolásokkal kapcsolatos megfigyeléseket sem a vizsgálatoket, beleértve azokat a behatolásokat, melyeket előzetesen 'azonosítatlan légi jelenségnek' ítélünk,"

- tette hozzá Gough.

A kérdéses jelenséget is vizsgálja az auguzstusban megalakult Azonosítatlan Légi Jelenségek Akciócsoport.

A haditengerészet fényképeit és videóit néhány héttel ezelőtt tették közzé két amerikai weboldalon, de tavaly óta keringtek már az online térben.

"Az elmúlt években számos jelentés érkezett engedély nélküli és / vagy azonosítatlan repülőgépekről, amelyek különböző katonai irányítású területekre és légterekbe léptek be"

- közölte a haditengerészet 2019-ben. Tavaly a Pentagon három videót tett közzé "ismeretlen légi jelenségekről".

Már csak annak a fényében is érdekes a hír, hogy a földönkívüliekkel kapcsolatban számos bejelentés, homályos utalás történt az elmúlt hónapokban komoly politikusok, vezetők részéről is, ami felrázta a közvéleményt és megújította a kérdés iránti érdeklődést.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Izrael volt űrbiztonsági főnöke, Haim Esed kijelentette, galaktikus szövetség áll fenn az emberiség és a földönkívüliek között, de a részletek felfedésére az emberiség még nem áll készen. Hozzátette: Trump "tud a dologról, és a határán állt annak, hogy felfedje létezésüket."Barack Obama volt amerikai elnök egy interjú során megkérdezték a földönkívüliekről, mire kijelentette, nem árulhatja el mit tud.

Még 2014-ben Bill Clinton Jimmy Kimmelnek beszélt arról, hogy nem lenne meglepve, ha léteznének földönkívüliek. Ugyanakkor azt leszögezte, hogy a híres 51-es körzetben nincsenek idegenek fogva tartva, vizsgálva. A beszélgetésre hivatkozva 2016-ban megkérdezték Hillary Clintont is a témában. Akkor a The Conway Daily Sun-nak nyilatkozva azt mondta, hogy bár nem lehet biztosan tudni, de szerinte már meglátogatták a földet az idegenek. 

Az amerikai hírszerző ügynökségek korábban utasítást kaptak, hogy adják át a titkosítás alól feloldott ufóaktákat a kongresszusnak júniusban.

(CNN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!