A Biblia egyáltalán nem zárja ki a földönkívüliek létezését, sőt - Németh Sándor a Pesti TV-nek nyilatkozott
A Hit Gyülekezete vezető lelkésze reagált a közelmúlt ufókkal kapcsolatos kijelentéseire
A Biblia egyáltalán nem zárja ki a földönkívüliek létezését, sőt - Németh Sándor a Pesti TV-nek nyilatkozott

Fotó: Bagi Zsófia

2020. 12. 12.
A materializmus világszemlélete jelentősen meggyengülne, amennyiben bizonyított tény állna rendelkezésre földönkívüli létformákról, és ezzel a lehetőséggel az egyházaknak is számolniuk kell – mondta Németh Sándor a PestiTV adásában, amely az izraeli Űrbiztonsági Intézet volt vezetőjének, Haim Esednek a világsajtót bejárt kijelentésével foglalkozott.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Mint arról lapunk is beszámolt, a tudós szerint amerikai és izraeli vezetők már évtizedek óta kapcsolatban állnak földönkívüli lényekkel, de ezt nem hozták nyilvánosságra, nehogy pánik törjön ki. A Pesti TV Late Night Latte című műsorában szó esett Donald Trump és Barack Obama, jelenlegi és volt amerikai elnökök tévés interjúiról is, amelyekben ugyancsak szóba került a földönkívüliek létezésének kérdése. Ráadásul idén tett a Pentagon is rendkívüli bejelentést korábbi eddig nem beazonosított légköri észleléseiről, ami csak tovább erősiti a téma hitelét és komolyságát. A műsorvezető Ábrahám Róbert a témában a Hit Gyülekezete vezető lelkészével, Németh Sándorral, valamint a Hetek lapszerkesztőjével, Kulifai Mátéval beszélgetett.

Az újságíró igyekezett hangsúlyozni a műsorban, hogy Haim Esed semmiképpen sem sorolható a "futóbolondok" kategóriájába, a 87 éves szakembert a mai napig az izraeli "űrkutatás atyjának" tartják. Állításait ugyan sokan túlzásnak tekintik, mára már inkább csak a földönkívüliekkel való találkozást cáfolja a többség, önmagában a létezésüket már szinte alig vonják kétségbe. Ez nem így volt tíz évvel ezelőtt. 

Nem kérdés, hogy volt és van találkozás természetfeletti lényekkel

„A természetfeletti mindig is jelen volt az emberiség történelmében, és az evangéliumot sem lehet megfosztani attól a spirituális dimenziótól, amelyhez az angyalok, a Szent Szellem és maga a Messiás is tartozik. A Biblia szinte értelmetlen lenne enélkül” – mondta a Hit Gyülekezete vezető lelkésze  műsorvezető, Ábrahám Róbert kérdésére. Szerinte nem csak a keresztény világra lenne nagy hatással egy ilyen feltételezett bejelentés.

„Nem új dolgokról beszélünk: az ókorban köztudott volt, hogy vannak természetfeletti, szellemi lények, ebben egyaránt hittek a görögök, a babilóniaiak, rómaiak és az ókori Izrael is”

– hangsúlyozta Németh Sándor. „A Bibliában sem kérdés az ilyen természetfeletti találkozásoknak a ténye, csak az a kérdés, ki a kezdeményező ezekben, Isten vagy a vele szemben álló valóság. A Földet körül veszi egy természetfeletti világ, ennek két pólusa van. A Biblia az egyiket Isten Királyságának nevezi, a másikat pedig a sátán uralmának. A két világ még az Ádám előtti korban szakadt el egymástól, de mindkettő a mai napig meghatározó befolyással van a világra” – tette hozzá a vezető lelkész.

Milyen testtel rendelkezhetnek a szellemi lények?

Az interjúban szó esett a természetfeletti világot benépesítő lényekről, ezek feltételezett tartózkodási helyéről és szerepükről is. További döntő kérdésnek nevezte Németh Sándor azt, hogy ezek a szellemi lények milyen testtel rendelkezhetnek. „Ebből a szempontból beszélhetünk tisztán szellemi lényekről, angyalokról illetve hibrid, emberi és szellemi természetet ötvöző lényekről.

Az utóbbiak már Noé idejében léteztek, de a Biblia alapján az özönvíz után sem tűntek el, ez a behatolás az emberi életbe később is fennmaradt.

Az Újszövetségben szerepel egy utalás a Júdás levélben arra, hogy van lények, amelyek ’más testtel’ rendelkeznek, és ezt a kifejezést a mai értelmű ’idegen lényként’ is le lehet fordítani. Ilyen hibridáció pedig akár a földön kívül is megtörténhet. Így keresztényként a földön kívüli élet lehetőségét semmiképen nem lehet kizárni, a kérdés csupán az, hogy angyalokról van szó vagy hibrid lényekről” – hívta fel a figyelmet a lelkész.

(Ábrahám Róbert/Pesti TV)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!