Új UFO-munkacsoportot hoz létre a Pentagon
Új UFO-munkacsoportot hoz létre a Pentagon

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 11. 26.
Elrendelte a Pentagon egy azonosítatlan légi tárgyak észlelésére szakosított csoport felállítását, mely az amerikai haditengerészet azonosítatlan légi jelenségekkel foglalkozó munkacsoportjának lesz a jogutódja. Nemzetbiztonsági szempontból kiemelt jelentőségűnek titulálták az átszervezéseket.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Az amerikai védelmi minisztérium közleménye szerint az új munkacsoport az Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG, vagyis: légi objektumok azonosításának és kezelésének összehangolásával foglalkozó csoport) nevet kapta.

A jövőben az AOIMSG fogja koordinálni az Egyesült Államok kormányának „az objektumok észlelésére és azonosítására irányuló erőfeszítéseit a speciális használatú légtérben”. Az egységnek lesz feladata lesz az is, hogy

felmérjen és mérsékeljen minden fenyegetést a repülésbiztonsághoz, illetve a nemzetbiztonsághoz kapcsolódóan.

A különleges munkacsoport részben a hírszerzés tagjaiból, részben a Védelmi Minisztérium szakértőiből és más kormányzati szervek szakembereiből áll majd össze. Az azonosítatlan légi jelenségekkel foglalkozó egykori egység átszervezéséről szóló döntés egyébként a Nemzeti Hírszerzés Igazgatói Hivatala (ODNI) jelentésében szereplő ajánlásokkal összhangban született meg.

„Komolyan veszik majd a behatolásokról szóló jelentéseket”

Az elkövetkező hetekben a minisztérium egy útmutatást fog kidolgozni az AOIMSG számára, mely az új egység irányításáról, szervezeti felépítéséről és forrásairól fog majd részletesen tájékoztatást nyújtani.

A Pentagon kiemelte, hogy nagyon komolyan veszik majd mind az azonosított, mind pedig az azonosítatlan légi tárgyak behatolásairól szóló jelentéseket, és minden esetet ki fognak vizsgálni.

A csoport létrehozásáról szóló dokumentum szerint

az azonosítatlan légi jelenségek potenciális veszélyt jelentenek a repülőgépekre, de a tágabb értelemben vett nemzetbiztonságra is.

Emiatt is tartották kiemelt jelentőségűnek a mostani átszervezéseket.

A Nemzeti Hírszerzés Igazgatói Hivatal által készített és júniusban a Kongresszus elé terjesztett jelentés az azonosítatlan légi jelenségek öt kategóriáját sorolja fel. Ezek a következők:

légi jelzavar, természeti légköri jelenségek, az Egyesült Államok kormánya vagy az USA iparának fejlesztési programjai, ellenséges külföldi rendszerek, valamint az „egyéb” gyűjtőkategória.

Ahogy arról szeptemberben írtunk, az Egyesült Államok Szenátusa arra készül, hogy hozzáfogjon egy lezárt Pentagon program újraindításához, ami azoknak az azonosítatlan légi jelenségek a kivizsgálását volt hívatott lefolytatni, melyeket a haditengerészet pilótái figyeltek meg az elmúlt évek során. Bill Nelsont, a NASA igazgatóját az ügy kapcsán arról faggatták, az űrügynökségnek mi a terve arra az esetre, ha kiderül, hogy az azonosítatlan légi jelenségek valójában űrbéli idegenek.

Korábban Nelson kijelentette, nem gondolja, hogy a Földön elő emberek egyedül lennének az univerzumban. Erre röviddel azután került sor, hogy közzétették az amerikai hírszerző ügynökségek UFO-jelentését. A dokumentumból kiderült ugyan, hogy az amerikai kormány több mint 140 azonosítatlan légi jelenséggel találkozott, azokról azonban sokkal több nem derült ki, mint amennyit eddig is megosztottak.

(RT/Hetek)

.
Előfizetői akció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!