Tudja, mi a közös a spanyolnátha-, és a Covid-világjárványban?
Hetek podcast a 100 éve és napjainkban is átalakuló világrendről
Tudja, mi a közös a spanyolnátha-, és a Covid-világjárványban?

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 04. 27.
A Hetek legfrissebb podcast-adásában Kánai András jövőkutató és scifi író, valamint Kulifai Máté, a Hetek lapszerkesztője beszélgetett arról, hogy milyen elképesztő hasonlóságokat lehet felfedezni a spanyolnátha és a Covid-19 járvány világra gyakorolt hatásában.

Szinte pontosan száz évvel ezelőtt a spanyolnátha világjárvány öt kontinensre kiterjedően pusztított. Szinte az egész világ megsínylette a vírus tombolását, az élet szinte minden területe átalakult. A világ megváltozott, a világ rendje is. A járvány hatással volt a nagyhatalmak túlzásba vitt békeszerződéseire és jóvátétel-követeléseire, átalakult az egészségügy, a gazdaság,

a tudomány egyfajta új vallásként elkezdte kiszorítani a hitet.

A kultúra fenekestül felfordult, a "bármikor meghalhatunk" életérzés hatással volt a gyerekvállalásra, a szexuális irányultságok, orientációk elterjedésére, a zeneiparra, a feminizmus előretörésére, Hollywood sztárgyárrá válására.

Új világrend alakult, amiből aztán egy mindennél pusztítóbb világháború is kinőtt, valamint egy globális világválság.

De vajon a mostani COVID-világjárvány is új világrendet hoz? A klímaváltozás miatti szorongás, a techvilág befolyása, a totális kontroll növekedése, a Great Reset gazdasági-politikai tervei vajon mennyire rajzolják át életünk határait? Megismétli a történelem önmagát? Kánai András jövőkutatóval, scifi íróval beszélgetett Kulifai Máté, a Hetek lapszerkesztője egy pár hete megjelent hetilap-cikke nyomán, amit az alábbi linken tud elolvasni előfizetést követően. 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!