Törölte a TikTok a Hetek egyik ártalmatlan videóját, mert az szerintük zaklató tartalom - döntsék el Önök!
Remélhetőleg tévedésről van csak szó
Törölte a TikTok a Hetek egyik ártalmatlan videóját, mert az szerintük zaklató tartalom - döntsék el Önök!

forrás: tiktok.com

2023. 09. 19.
Törölte a Tiktok a Hetek egyik videóját, melyet a közösségi média felületén tettünk közzé még a múlt hét pénteken. Pedig abban csak az aktuális lapszámunkat népszerűsítettük.

Az oldal közlése szerint azért távolították el a tartalmat, mert az nem felel meg a zaklatásról és bullyingról szóló előírásoknak. Az állítólagos szabályszegést egy olyan bejelentés alapján észlelték, amely szerint a tartalom megsértette a TikTok irányelveit.

Döntsék el Önök, hogy valóban problémás-e a kifogásolt videó! Ezen a linken tekinthető meg.

Mint az a rendszerüzenetben szerepel,

"Szívesen fogadjuk a különböző nézetek tiszteletteljes, de nem mérgező hangnemű vagy trollkodó kifejezését. Nem engedélyezzük az olyan nyelvezetet vagy viselkedést, amely bárkit zaklat vagy lejárat."

Hozzáteszik, ez vonatkozik arra is, ha valaki az ilyen cselekedetekre megtorló zaklatással válaszol (a nem zaklató jellegű ellenvéleményre azonban nem vonatkozik).

Korábban hasonló lépést tapasztaltunk a Facebook részéről is még májusban. A közösségi oldal odáig ment, hogy a Hetek Facebook-oldalának törlését helyezte kilátásba a közösségi irányelvek állítólagos megsértése miatt - pedig csak egy ártalmatlan MTI-s hírt közöltünk le.

Vajon mi lesz a következő lépés?

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!