Terrorizmus ellen harcoló női külügyminiszterről ír politikai thrillert Hillary Clinton
A volt demokrata elnökjelölt valóra vált álomnak nevezte a projektet
Terrorizmus ellen harcoló női külügyminiszterről ír politikai thrillert Hillary Clinton

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 02. 24.
Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter egy politikai thrilleren dolgozik együtt ismerősével, Louise Penny kanadai írónővel. Az októberben megjelenő "State of Terror", azaz a "Terror Állama" című regény főszereplője egy frissen kinevezett női külügyminiszter, aki egykori riválisa szolgálatában kezdi meg munkáját - olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.

"A történet egy kezdő külügyminisztert követi, aki csatlakozott riválisának, a világpályáról visszaszorult négyéves amerikai vezetés után felavatott elnök adminisztrációjához" - magyarázta Simon & Schuster sajtóközleménye.

„A "globális rendet" terrortámadások sorozata rázza meg, és a könyv főszereplőjének az a feladata, hogy feltárja a halálos fenyegetések hátterét."

Nem sokkal később terrortámadások "bolygatják meg a globális rendet és a külügyminisztert megbízzák egy csapat összeállításával, amelynek feladata a halálos összeesküvés kibogozása lesz".

A könyv az Egyesült Államokban a Simon & Schuster és a St Martin's Press, míg Nagy-Britanniában és a világ többi részén a Pan Macmillan gondozásában jelenik meg.

Clinton "valóra vált álomnak" nevezte közleményében, hogy Pennyvel dolgozhat együtt.

Hillary Clinton férje, Bill Clinton korábbi amerikai elnök már két thrillert is írt James Patterson amerikai bestselleríróval közösen.

A 2018-ban megjelent "Az elnök eltűnt" című regény több millió példányban kelt el világszerte. A "The President's Daughter" című könyv, amelynek középpontjában egy volt amerikai elnök áll, akinek elrabolják a lányát, idén nyáron jelenik meg.

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!