Teljes körű audio- és vizuáltechnikai megoldások múzeumokban (x)
Teljes körű audio- és vizuáltechnikai megoldások múzeumokban (x)

www.avmax.hu

2021. 10. 13.
Amikor audio-vizuáltechnikai rendszerekről hallunk, vezérléstechnikáról vagy rendszertervezésről, elsősorban mindig valamilyen hanggal vagy hangos közeggel kapcsolatos esemény, helyszín jut az eszünkbe, nem egy múzeum. Pedig egy múzeumnak is szüksége van AV  megoldásokra, csak merőben más szemszögből.

Ez egy PR cikk

Múzeumok vizuáltechnikai telepítési jellemzői

Egy múzeumba belépve, legyen az akár egy kisebb kiállítás vagy nagyobb, állandó gyűjteménnyel teli múzeum, a legfontosabb, hogy ne törjük meg azt a csendet és miliőt, amely az oda belépőt fogadja. Hiszen a múzeumokba látogatók pont erre a különleges és egyedi élményvilágra kíváncsiak, és mindezt a lehető legnagyobb nyugalomban szeretnék eltölteni.

A másik fontos szempont, hogy a legtöbb esetben egy múzeum épülete maga is historikus emlék, melynek bármilyen fokú megbontása engedélyekhez kötött. Éppen ezért, az audio- és vizuáltechnikai megoldásokat kivitelező cégnek nagyon fontos, hogy szem előtt tartsa, hogy lehetőleg ne nagyon nyúljon hozzá az épülethez, és bontásokat, falakon keresztüli szereléseket se kelljen végeznie.

Az AVmax a múzeumok terén is jártas

Az  AVmax Rendszertechnika referenciái között múzeumok is szerepelnek, azaz nyújtottak komplett AV megoldást, mégpedig a fővárosi Hadtörténeti Múzeum számára, így a fentiekben említett szempontokkal már teljes mértékben tisztában vannak.

Az AVmaxnak figyelembe kellett vennie, hogy egy múzeum pontosan az ellenkezője pl. egy sportlétesítménynek vagy egy koncertteremnek, ahol a technikai eszközök mintegy részei az enteriőrnek, és senkinek sem zavaró a látványuk.

A múzeumokban úgy kell elhelyezni a projektort, a vetítővásznat vagy bármilyen más, audio- és vizuáltechnikai rendszerelemet, hogy azok szinte láthatatlanok legyenek, senki számára ne tűnjenek fel, és ami a legfontosabb, ne is vonják el a látogatók figyelmét a kiállított festményről vagy más tárgyról.

Múzeumok vizuáltechnikai eszközei

Vizuáltechnikai elemek beépítésére a legtöbb esetben a múzeumok előadótermeiben van szükség, ahol a betérő látogató gyerekek és felnőttek edukációja vagy különféle ünnepségek, akár tanfolyamok zajlanak. Az AVmax Audio Guide rendszerei ebben nyújtanak nagy segítséget.

Egy múzeum előadótermei általában rendkívül tágasak, sok nagy ablakkal. Így célszerű olyan projektort választani, amely be tudja világítani messziről is a nagy vetítővásznat. Ilyen pl. az Epson 15.000 ANSI lumen fényerővel rendelkező gépe.

Ha a teremben már fel van szerelve vetítővászon, akkor érdemes a fix, beépített típust egy motoros verziójúra lecserélni, hogy minél kisebb helyet foglaljon el, és ne nagyon látszódjon. A Screenline márka széles választékot kínál e tekintetben.

Az AVmax különlegessége abban rejlik, hogy figyelembe veszik az egyedi, adott helyre specifikus szempontokat is. Bátran keresd őket!

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!