Szellőztetés hőveszteség nélkül – avagy a hővisszanyerős szellőztető előnyei (x)
Szellőztetés hőveszteség nélkül – avagy a hővisszanyerős szellőztető előnyei (x)

www.szellozoshop.hu

2021. 09. 17.
A hővisszanyerős szellőztető rendszerek arra a nem éppen elhanyagolható igényre kínálnak hathatós megoldást, hogy hőveszteség nélkül tudjuk eredményesen megvalósítani otthon a szellőztetés feladatát.

Ez egy PR cikk

Méghozzá kiemelkedő hatékonyság és egészen komfortos alkalmazás mellett. A cikk részletesen fogja ecsetelni a részleteket és remélhetőleg rávilágít arra, milyen mértékű hiánypótlást is jelenthet a hővisszanyerős szellőztető rendelkezésre állása.

Kezdjük a szellőztetés kapcsán felmerülő leggyakoribb kellemetlenséggel

Azt értelemszerűen nem nehéz belátni, hogy szellőztetésre mindenképp szükség van a legtöbb otthonban. Máskülönben nemcsak a bent uralkodó levegő fog elhasználódni, hanem szép lassan a páratartalom is nemkívánatos módon alakulhat, további problémák egész sorát előidézve.

Igen ám, ugyanakkor a szellőztetést nemcsak tavasszal és nyáron szükséges megoldani. Késő ősszel és télen, vagyis a fűtési szezon kellős közepén is gondoskodni kell a friss levegő rendelkezésre állásáról.

Ugyanakkor a tárva-nyitva hagyott ablakokon keresztül könnyen távozhat a meleg levegő, amit aztán a fűtés intenzívebb használatával szükséges pótolni.

Hogyan is működik a hővisszanyerős szellőztető és miért lehet előnyös a használata?

Amikor egy fagyos januári napon hosszú perceken át szellőztetünk, akkor bizonyos értelemben véve az utcát fűtjük. Nyilván nem kell ragozni, hogy a rezsi költségek alakulását tekintve ez mennyire nem racionális megoldás.

Pontosan ezt tudjuk hatékonyan áthidalni a hővisszanyerős szellőztető alkalmazásával. A berendezés segítségével ugyanis anélkül gondoskodhatunk a beltéren rendelkezésre álló friss levegő meglétéről, hogy egyáltalán ki kellene nyitni az ablakot.

Tehát a hővisszanyerős szellőztető rendszere működés közben kintről becsatornázza úgymond a friss levegőt, ezzel párhuzamosan bentről pedig a szabadba juttatja a már elhasznált levegőt. Mindezt hőveszteség nélkül, gyakorlatilag észrevétlen módon.

Szorítkozzunk a számokra és vegyük át a hővisszanyerős szellőztető megtérülésének lehetőségeit

A példa kedvéért érdemes lehet vetni egy pillantást a Szellőzőshop hővisszanyerős szellőztető kínálatára. Természetesen magának a berendezésnek, valamint a hozzá kapcsolódó kiegészítőknek van egy bizonyos bekerülési ára.

Ugyanakkor azt sem nehéz belátni, hogy maga a beruházás egyértelműen befektetésnek minősül. Vagyis a hővisszanyerős szellőztető a használat ideje alatt szépen termeli vissza az árát. Mégpedig úgy, hogy neki köszönhetően a fűtésszámla összege tartósan lefelé szorítható.

Nyilván már csak attól függ a tényleges megtérülés pontos ideje, hogy miként alakul a kinti hőmérséklet, mennyi szellőztetésre lenne szükség és mennyit spórolunk ezzel az innovatív megoldással.

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!