Rozsdamentes fürdőszobánk a kényelem, a design és a higiénia háromszögében (x)
Rozsdamentes fürdőszobánk a kényelem, a design és a higiénia háromszögében (x)

www.alphadenthigienia.hu

2021. 03. 18.
A takarításon felül apróságokon múlhat, hogy az otthonunk higiénikus legyen. Az első lépés pedig mindig a fürdőszoba, ahol a magas páratartalom nem csak bizonyos kórokozók számára táptalaj, hanem még a berendezéseket is próba elé állítja. Ezért nem mindegy, hogy milyen anyagú kiegészítőket választunk ebbe a helyiségbe.

 

Ez egy PR cikk

 

Az eddigi tapasztalatok alapján leginkább a rozsdamentes acélból készült tárgyak állták meg a helyüket.

 

Mit ajánlanak a szakemberek?

 

Amikor berendezünk vagy újjáépítünk egy fürdőszobát, a legnagyobb hangsúlyt a csempe, a járólap és a fürdőkád/zuhanykabin kapják. No meg persze a fürdőszobabútor. Akadnak azonban olyan apróságnak tűnő kiegészítők, amik a mindennapjainkat teszik komfortosabbá, nem csak a funkciójuk, hanem a könnyű tisztíthatóságuk miatt is.

 

A rozsdamentes acélból készült adagolók, legyen az kéztörlő-, szappan- vagy toalettpapír-adagoló, higiénikusak, és a modern lakások tartozékai.

 

Miért a rozsdamentes acél lehet a legjobb választás?

 

A kézhigiénia manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap az életünkben. Ezért nem mindegy, hogy milyen termékeket használunk erre a célra. Itt nem csak a beletöltött szappan vagy kéztörlő minősége a lényeg, hanem az is, hogy az ezeket adagoló készülék jó minőségű legyen.

 

Pumpás vagy automata szappanadagolók százai közül lehet válogatni, ám az egyik fő szempont, hogy higiénikus és strapabíró legyen. A rozsdamentes acéltermékek mindkét területen megállják a helyüket. 

 

A felületük nem porózus szerkezetű, így a baktériumok és a vírusok sokkal nehezebben telepszenek meg rajtuk. Ez annak köszönhető, hogy jobban ellenállnak a karcolásnak, mint a fa vagy a műanyag. Ez utóbbi két alapanyag könnyen karcolódik, és a kórokozók bejutva a kisebb résekbe, könnyebben túlélnek még egy alapos takarítást is. 

 

A szappan- és kéztörlő adagolók mellett egyre több rozsdamentes acélból készült toalettpapír-adagolóval is találkozhatunk. Modern megjelenése miatt szinte bármelyik fürdőszobába könnyen illeszthető.

 

A ma ismert rozsdamentes acélt először puskacsövekhez használták

 

Ma már sokkal békésebb felhasználásra gyártják a legtöbb rozsdamentes terméket, azonban azt kevesen tudják, hogy a századelőn, 1912-ben az angliai Harry Bearley puskacsövek élettartamának növeléséhez fejlesztette ki. Megbízója arra panaszkodott, hogy a puskacsövek hamar erodálódnak, és így tönkremennek.

 

Bearley kísérletezgetni kezdett acél és króm ötvözetekkel, míg végül a 12,8% króm és a 0,24% széntartalmú ötvözet meghozta a sikert. És ezzel együtt egy olyan anyagot talált fel, amely meghatározta az emberiség azóta eltelt több mint száz évét a technológiában.

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!