Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor: éjféltől háborús veszélyhelyzet Magyarországon
Azonnali cselekvőképességre van szüksége a kormánynak a miniszterelnök szerint
Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor: éjféltől háborús veszélyhelyzet Magyarországon

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

2022. 05. 24.
Rendkívüli bejelentést tett a Facebook-oldalán Orbán Viktor magyar miniszterelnök, melyben közölte: ma éjféltől háborús veszélyhelyzetet hirdetnek ki Magyarországon. 

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

"A szomszédunkban háború zajlik, egy olyan háború, amelynek még senki sem látja a végét" - kezdte mondandóját Orbán, aki szerint ez a háború folyamatos veszélyt jelent Magyarországra. Kiemelte, hogy veszélyben van a családok energiaellátása és anyagi biztonsága is.

"Látjuk, hogy a háború és a brüsszeli szankciók hatalmas gazdasági felforduláshoz és áremelkedésekhez vezettek" - folytatta a miniszterelnök. Hozzátette,

a világ egy gazdasági válság küszöbén áll. 

Orbán szerint a magyar családok védelméhez "mozgástérre és azonnali cselekvőképességre van szükség".

A kormány ezért az Alaptörvényben foglalt jogával élve kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet ma éjféltől. 

A miniszterelnök szerint hasonló lesz, mint amit a Covid-járvány idején bevezetett veszélyhelyzetnél lehetett tapasztalni. Az első döntésekről Orbán a szerdai nap folyamán tájékoztatja majd az embereket. 

Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!