Ön regisztrált, de még nem kapott oltást? - ez a teendő
A felület jelenleg kifejezetten a jövő heti Sinopharm vakcinával történő oltásra van kinyitva
Ön regisztrált, de még nem kapott oltást? - ez a teendő

Forrás: Youtube/Szolgáltatási Tér Elektronikus Egészségügyi

2021. 04. 23.
A mai nappal megnyílt az online oltási időpontfoglaló, ahol minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. A felület jelenleg kifejezetten a jövő heti Sinopharm vakcinával történő oltásra van kinyitva.

Az online időpontfoglalót azután nyitotta meg az Országos oltási munkacsoport, hogy azt az elmúlt két napon sikeresen tesztelte. A regisztrált személyek bármelyik,

a számára megfelelő kórházi oltópontra tudnak időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra.

Az időpontfoglalót a kórházi oltópontokon történő oltásokra lehet használni, és jelenleg április 26. hétfő, 27. kedd, 28. szerda napokra lehet oltási időpontokat foglalni a kínai Sinopharm vakcinával történő oltásokra.

Csak az oltásra regisztráltak  tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Itt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van.

Hogyan működik?

Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást.

Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható.

A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt.

A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

Mindenkit, aki a megadott három nap valamelyikén szeretne oltást kapni, arra kérnek, hogy mielőbb foglalja le az időpontot.

Az oltásra időben, személyi igazolvánnyal, a TAJ-kártyával, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozattal, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolással kell megérkezni.

Arra is kérik a regisztráltakat, hogy ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra, így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.

(koronavirus.gov.hu/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!