Overál minden helyzetre (x)
Overál minden helyzetre (x)

www.epkezlab.com

2021. 08. 15.
Az overál egy olyan munkavédelmi ruházat, aminek a legnagyobb kihívással kell szembenéznie. Amellett, hogy teljes testünket hivatott védeni hidegben, melegben, a legkomolyabb veszélyektől megvédve, mégsem nehezedhet ránk ólmos súlyként.

 

Ez egy PR cikk

 

Télen-nyáron, tetőtől talpig

Aki munkája során overált kényszerül hordani testi épsége megóvása érdekében, annak nagy eséllyel az év minden szakában meg kell ezt tennie. Ilyen munkahelyek leginkább az olaj- és gáziparban fordulnak elő. Ezek megkövetelnek akár plusz speciális kiviteleket is az antisztatikus és lángálló tulajdonság mellett. Ilyenek például a jól láthatóság, a vegyszer- és vízállóság, de fontos a jól lélegző anyag is.

Mivel ezeket a védőruházatokat a nap nagy részében, minden környezeti tényezőnek kitéve szükséges hordani, elengedhetetlen a körültekintő választás. Az ilyen ruhadaraboknak tehát nem csak a maximális védelemnek, hanem a kényelemnek is meg kell felelniük. A kényelmetlen, túl nehéz viselet akadályozhatja a koncentrációt, ezzel veszélybe sodorva a biztonságos munkavégzést.

Fontos tehát, hogy gondoljunk magunkra és kényelmünkre, ne csupán a legjobb minőséget, hanem a komfortérzetet is keressük.

Az overál és ami alatta van

 

A veszélyes munkát végzők védelme érdekében elsődleges a láng, hő és az elektromos feltöltődést csökkentő ruházat viselése. A kiemelkedően veszélyes munkafolyamatok során nem csupán egy darabról beszélünk, hanem teljes öltözékről. Fontos tehát tisztában lennünk azzal, hogy mely ruhadarabok szolgálják teljes védelmünket. Ezekről tájékozódhatunk a vonatkozó munkavédelmi jogszabályi előírások között is.

A legteljesebb védelmi öltözet az Épkézláb Munkaruhánál kapható overál, azonban annak védelme sem teljes, ha az alatta viselt egyéb darabok nem felelnek meg az előírásoknak. Mindig törekedjünk arra, hogy a magyarországi és az európai uniós biztonsági előírásoknak is megfelelő darabot vásároljunk.

Fontos, hogy akár az overálról vagy egyéb darabokról legyen is szó, tartsuk szem előtt a mosási és szárítási előírásokat. Ezek betartásával nagyban megnövelhetjük a védőruházat élettartamát.

Ilyen és ehhez hasonló hasznos tanácsokat talál az Épkézláb Munkaruhánál is.

A lángálló ruházatról röviden

A lángálló védőruházat FR jelzéssel ellátott. A jelzés eredete a flame retardant vagy fire resistant angol kifejezés. Az ilyen ruhadarabok olyan anyagok felhasználásával készülnek, amik tűz esetén sem olvadnak a bőrre és meggátolják a statikus elektromosság felgyülemlését. Szigetelnek a hőhatás ellen, és jobban ellenállnak a szakadásnak.

Fontos azonban megkülönböztetnünk a lángálló, valamint a lángálló és antisztatikus ruházatot egymástól. A lángálló ruházatot robbanásveszélyt nem jelentő környezetben viselik, ahol csak sugárzó és kontakt hő, illetve fröccsenő fém fordulhat elő. Ilyenek a hegesztési és kovácsmunkák. Ezen darabok különleges kikészítéssel kialakított pamutból készülnek.

Az antisztatikus ruházat robbanásveszélyes helyeken szükséges, mint a vegyi üzemek, olaj- és gázipar. Ezek a ruházatok szénszál felhasználásával készülnek.

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!