Otthonunkban történő töltési lehetőségek elektromos autók kapcsán (x)
Otthonunkban történő töltési lehetőségek elektromos autók kapcsán (x)

www.eautotoltokabel.hu

2021. 08. 19.
Ha megvan már az elektromos autó, akkor az a legkézenfekvőbb és egyben a villanyautó tulajdonosának a legkényelmesebb, ha otthonában, nyugodt körülmények között töltheti járművét. Ennek biztosítása azonban alapos átgondolást igényel!

 

Ez egy PR cikk

 

Töltési lehetőségek fajtái otthonunkban

Autót tölteni lehet otthon fali gyorstöltők segítségével vagy forgalmasabb helyeken, bevásárlóközpontoknál villám töltőkkel. Az otthoni feltöltésnek is több típusa van, mindegyiket az MSZ EN 61851 szabvány szabályozza:

  • Mode1: az a fajta töltés, amikor közvetlenül érkezik az energia a háztartási dugaljon keresztül, mindenfajta védelmi háttér nélkül. Természetesen ez a fajta megoldás a legkevésbé sem ajánlott, ráadásul a feltöltés is extrém lassú általa.

  • Mode2: itt is az otthoni dugalj kap szerepet, de beépítésre kerül már egy elektronikus vezérlőeszköz. Ekkor sem mondható gyorsnak még a töltés, átlagosan 8-12 órára lehet számítani.

  • Mode3: itt már egy beépített töltőberendezés segítségével zajlik a töltés, váltóárammal (AC). Ez a normál folyamat, amely az előző sebességének a két-háromszorosa is lehet, mely egyéb tényezők, pl. a fedélzeti töltő kapacitásának függvénye.

  • Mode4: ez a töltés egyenárammal dolgozik, így villámgyors, akár 30 percre is lecsökkentheti a töltési időt. Viszont itt figyelembe kell venni az autó akkumulátorának jellemzőit.

Összességében elmondható, hogy az Ön elektromos autójának töltési sebességét a kiválasztott autó típusa és a töltőpont teljesítménye fogja meghatározni.

A megfelelő töltőberendezés kiválasztása otthonra

A hozzáértő szakembernek fel kell először is térképeznie, hogy az adott ingatlannak milyen az elektromos terhelhetősége, és ennek függvényében kerül kiépítésre a töltőpont. Emellett áramütés elleni védelmet is biztosítani kell, valamint a szabvány szerinti földelési hálózatot.

Ha a töltőberendezés a házon kívül helyezkedik el, akkor az időjárás viszontagságaival szemben is ellenállónak kell lennie.

Ha nem tudja, kihez forduljon, keresse az EautóTöltőkábel.hu webáruházat, ahol nemcsak a töltők és töltőkábelek rendkívül nagy kínálatával találkozhat, hanem kérheti a cég segítségét a töltőpontjának teljes kiépítéséhez is. Az EautóTöltőkábel.hu autójának kiválasztásában is segít, figyelembe véve az Ön életmódját, mindennapi utazási szokásait.

A töltők néhány sajátossága

Minden fali vagy oszloptöltőnek megfelelő CE és egyéb nyilatkozatokkal kell rendelkeznie. Beltéren és kültéren is használhatóak. A töltés aktuális helyzetét egy LCD kijelzőn követhetjük nyomon, amely számtalan értékes információt mutat meg a töltésről.  Otthonra célszerű olyan töltőt választani, mely rendelkezik fix töltőkábellel, így sok-sok értékes percet spórolhatunk a töltőkábel csomagtartóból történő ki és beszedésével. Az  utcai gyorstöltésekhez kell vinnünk magunkkal mindig a saját gyorstöltőkábelünket, hiszen ott a legtöbbször kábel nélküli, úgynevezett aljzatra szerelt Mode3 AC töltőkkel találkozhatunk.

Az otthoni töltő kiépítése sokkal kedvezőbb megoldás, ha az anyagi oldalát is nézzük, hiszen Ön töredék áron töltheti az autóját egy benzinkutas gyorstöltéssel összehasonlítva. Az otthoni töltéssel 400-700 Ft-os árért mehet hozzávetőlegesen 100 km-nyi utat, míg a forgalmas helyeken a villámtöltés ennek sokszorosába is kerülhet.

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!