Orbán Viktor: Önök nevezték ki, 20 évig otthagyták, majd mi börtönbe zártuk
Élénk vita volt a parlamentben
Orbán Viktor: Önök nevezték ki, 20 évig otthagyták, majd mi börtönbe zártuk

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

2024. 02. 26.
Rendkívüli vita volt a parlamentben, különösen a bicskei gyermekotthonban történt pedofil bűncselekmények, valamint az ehhez köthető kegyelmi döntés nyomán. Az ellenzéki képviselők Orbán Viktort támadták, mire a miniszterelnök azzal vágott vissza, hogy az előző kormányok nevezték ki és hagyták helyén a hírhedt igazgatót. 

Tordai Bence azzal vádolta a miniszterelnököt, hogy a mai napig nem kért bocsánatot a bicskei gyermekotthon áldozataitól, míg a momentumos Bedő Dávid szerint Orbán viktor a busz alá lökte Novák Katalin köztársasági elnököt és Varga Judit volt igazságügyi minisztert azért, hogy ne ő bukjon bele a botrányba. A Momentum politikusa nem hiszi, hogy Orbán Viktor ne tudott volna az elnöki kegyelemről. 

Ungár Péter, az LMP társelnöke azt sérelmezte, hogy a gyermekotthonban dolgozók bére rendkívül alacsony, ezért nem tudnak megfelelő szakembereket találni a nehéz sorsú gyermekek mellé. Tóth Bertalan az MSZP részéről úgy fogalmazott, szerinte nem véletlenül mondják most a kormánypártokra, hogy "pedofidesz", majd rákérdezett, hogy vajon Orbán Viktor adott-e utasítást Varga Juditnak arra, hogy aláírja a kegyelmet. Gyurcsány Ferenc ment a legmesszebb, ő egyenesen pedofilbarát miniszterelnöknek nevezte Orbánt, sőt még a Bibliából is idézett az özvegyekkel és árvákkal kapcsolatos bánásmód miatt. Gyurcsány szerint a Fidesz rendszerében Istenre hivatkozva próbálják leplezni a bűnt. 

A viszontválaszában Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a pedofil bűnelkövetőt az ő kormánya zárta börtönbe, és azért nekik kellett, mert az előző kormányok nem tették ezt meg. "Önök kinevezték, 20 évik otthagyták, majd a 2010-es kormányváltás után mi börtönbe zártuk" - fogalmazott a bicskei gyermekotthon hírhedt igazgatójával, V. Jánossal kapcsolatban. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!