Orbán bejelentette az új kormányt: Kásler és Benkő kikerül, Lázár és Navracsics visszatér, de vannak újoncok is
A miniszterelnök focis hasonlattal posztolta a névsort
Orbán bejelentette az új kormányt: Kásler és Benkő kikerül, Lázár és Navracsics visszatér, de vannak újoncok is

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

2022. 05. 13.
Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Emlékeztetett: Orbán Viktor korábbi nyilatkozataiban kifejtette, hogy a veszélyek évtizede áll előttünk; háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, komoly energiaválság jelei mutatkoznak, megpróbáltatások előtt állnak az európai gazdaságok, és a járványok korából sem lábaltunk még ki. Április 3-án az emberek világos döntést hoztak: elvárják az ország vezetőitől, hogy ezekkel a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megvédjék Magyarországot.

Ki kell maradni a háborúból, és a kibontakozó európai gazdasági válság kérdéseire olyan válaszokat kell adni, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország megőrizhesse elért eredményeit.

Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amely alkalmas arra, hogy az ország előtt álló kihívásokra jó válaszokat tudjon adni. Orbán Viktor ennek a logikának megfelelően alakította ki a kormány szerkezetét, és a kormányt vezető személyeket is ez alapján választotta ki - mondta a sajtófőnök.

Orbán Viktor Semjén Zsoltot általános miniszterelnök-helyettesnek kérte fel, aki egyúttal nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterként is dolgozik majd.

Az Agrárminisztériumot Nagy István,

a Belügyminisztériumot Pintér Sándor,

az Építési és Beruházási Minisztériumot Lázár János,

a Honvédelmi Minisztériumot Szalay-Bobrovniczky Kristóf,

az Igazságügyi Minisztériumot Varga Judit vezetheti majd.

Orbán Viktor a Kulturális és Innovációs Minisztérium vezetésére Csák Jánost,

a Külgazdasági és Külügyminisztérium élére Szijjártó Pétert,

a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetésére Rogán Antalt,

a Miniszterelnökség élére Gulyás Gergelyt kérte fel.

A Pénzügyminisztériumot Varga Mihály,

a Technológiai és Ipari Minisztériumot Palkovics László vezetheti.

Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszterként,

Navracsics Tibor pedig területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszterként dolgozhat a következő négy évben.

(MTI/Hetek)

Előfizetői nyereményakció

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!