"Nem érdekel, hogy forr a véred" - kemény beszédben ígérte meg Netanjahu, hogy rendet tesz az izraeli városokban
Polgárháborús helyzet alakult ki több településen
"Nem érdekel, hogy forr a véred" - kemény beszédben ígérte meg Netanjahu, hogy rendet tesz az izraeli városokban

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 05. 12.
Beszédet intézett az izraeli nemzethez Benjamin Netanjahu kormányfő, miután szerda éjjelre több városban polgárháborús helyzet alakult ki. Több településen arab csőcselék vett célba zsidó embereket, másutt zsidó huligánok támadtak rá arabokra. A miniszterelnök videós bejelentkezésében rendet ígért. 

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

"Nem érdekel, hogy forr a véred. Akkor forr és kész. Nem számít. Nem veheted a saját kezedbe a bíráskodást. Nem mehetsz oda egy arab civilhez, és nem lincselheted meg, ahogyan arab polgárok sem tehetik ezt zsidókkal. Ez nem így működik."

- fogalmazott Netanjahu a szerda este közzétett nyilatkozatában. Emlékeztetett, arab tüntetők zsinagógákat és autókat gyújtottak fel, ártatlan és békés civilekre támadtak. "Ezt nem fogadhatjuk el, ez anarchia" - fogalmazott. 

Hozzátette, ahogyan semmi nem igazolhatja, hogy arab csőcselék támadjon zsidókra, úgy azt sem igazolhatja semmi, hogy a zsidó csőcselék támadjon meg arabokat. 

"Az erőszak nem mi vagyunk. Helyre fogjuk állítani a rendet minden izraeli városban."

- szögezte le. Netanjahu elmondta, a rendőrség a teljes támogatását élvezi, hogy a törvény teljes erejével fellépjen e célból és annak a törvényi lehetőségét is vizsgálják, hogy a katonaságot is bevethessék ugyanezen célból.

Az izraeli konfliktusról tudósító folyamatosan frissülő cikkünket itt olvashatja

"Ha kell, akkor további törvényeket hozunk ennek érdekében" - zárta beszédét az izraeli kormányfő. 

(Times of Israel)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!