Ne legyünk már a Hamasz szócsövei!
Vélemény
Ne legyünk már a Hamasz szócsövei!

2023. 10. 27.
Körbejárta a magyar sajtót is a hír, hogy a palesztin terrorszervezet azt állította, hogy 50 túsz halt meg az izraeli légicsapások miatt.

Ez egy véleménycikk.

Ez a közlemény egy végtelenül gonosz és aljas, kegyeletsértő propaganda, amellyel az a cél, hogy Izraelt vádolják meg azon túszok megölésével, akiket ők raboltak el. Kisgyermekeket és idős nyugdíjasokat, legalább 233 embert.

A palesztin propagandának egyértelmű célja van: megosztást hozni az izraeli társadalomban, még jobban hergelni a közvéleményt a kormánnyal szemben, és a nemzetközi közösséget is Izrael ellen hangolni, kikényszeríteni a légi csapások leállítását.

A dzsihadisták egyszer már megalázták Izraelt: amikor beözönlöttek a határmenti kibucokba, és élőben közvetítették, ahogyan válogatott kegyetlenkedésekkel halomra mészároltak 1400 civilt, köztük a kiságyukban alvó csecsemőket. Ez a megalázás folytatódik azzal, hogy a nemzetközi média egy részének lelkes közreműködésével Izraelt teszik felelőssé mindazokért a palesztin halottakért, akik a légicsapások során meghalnak. Holott bizonyítékok sora mutatja, hogy a Hamasz élő pajzsként használja a civileket, nem engedi őket elmenekülni, lényegében túszként tartva fogva Gázát.

Most pedig azzal is megaláznák Izraelt, hogy azt állítja: a saját állampolgárait bombázta le.

Ugyan miért vagyunk partnerei egy tömeggyilkos, és 16 éve gonosz módon hazudozó halálszektának?

Miért hisszük el egy szavukat is azoknak, akik képesek családokat élve elégetni a saját otthonukban? Ki gondolja azt, hogy aki ilyenre képes, annak gondot okoz a hazugság? Ez világosan kiderült a gázai kórháznál történt robbantások esetében is, ahol szintén papagáj módjára idézték a Hamaszt a derék újságírók.

Ne felejtsük el: most is Gázában van 4 magyar érintettségű túsz, köztük két rettegő kislány. Legalább annyi emberi tartás legyen bennünk, hogy rájuk tekintettel nem visszhangozzuk mindenféle magyarázat nélkül az őket kínzó, rokonaikat lemészárló bűnözőknek az aljas rágalmait.

Különben akarva és akaratlanul is cinkostársaivá válunk a terroristáknak.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!