Napi abszurd: miközben Európa ismét bezárkózik, Vuhanban többezres medencés bulit tartottak
Napi abszurd: miközben Európa ismét bezárkózik, Vuhanban többezres medencés bulit tartottak

Forrás: Twitter/AFP news agency

2020. 08. 18.
Egészen szürreális jelenetek játszódtak le pár napja Vuhanban, ahonnan - mint ismeretes - az egész világra elterjedt a 780 ezer áldozatot követelő koronavírus. A kínai városban ugyanis új vízipark nyílt, amit nyomban meg is ünnepelt több ezer ember mindenféle távolságtartás és maszkviselet nélkül. 

A hétvégén nyitotta meg kapuit a Wuhan Maya Beach Water Park névre hallgató szórakoztató komplexum. A gigantikus medencés bulin több ezer ember vett részt a sajtóértesülések szerint. A partiról készült felvételek különösen annak függvényében megdöbbentőek, hogy közben a világ többi részén egyre szigorúbb korlátozásokat kényszerülnek életbe léptetni a kormányok, mivel a második hullám a kezdetét vette több országban is. 

A 11-milliós városban egy 76 napos teljes kijárási korlátozással akadályozták meg a vírus további terjedését, és a kínai sajtó tájékoztatása szerint már május közepe óta egy új fertőzés sem történt.

A Hupej Daily beszámolója szerint már június végén megnyílt az intézmény, ám a heves szezonális esőzések miatt nem sokan látogattak ki a parkba.

Ez augusztusban változott, jelenleg 15 ezer napi látogatót könyvelnek el az üzemeltetők. 

(CNN)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!