„Mocskos keresztények!” - könnygázzal támadtak két katolikus tinédzserre Párizs közelében
A három elkövető közül kettőt testi sértés és vallási alapú diszkrimináció vádjával letartóztatott a rendőrség
„Mocskos keresztények!” - könnygázzal támadtak két katolikus tinédzserre Párizs közelében

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 09. 07.
Két keresztény tinédzsert, egy 15 éves lányt és egy 17 éves fiút vasárnap este megfenyegettek, majd ököllel és könnygázzal támadtak meg a Párizs közeli Rambouillet városában, a Sainte-Bernadette de la Louvière templom előtt. 

A helyi rendőrség elmondása szerint a támadók „mocskos keresztényeknek” nevezték a katolikus fiatalokat, mielőtt egyértelműen megfenyegették volna őket azzal, hogy „kinyírják” őket. Ezek után

könnygázt fújtak rájuk, és a fiút több alkalommal is arcon ütötték. 

A három meg nem nevezett elkövetőből kettőt az incidens követően istentiszteleti helyszínen elkövetett szándékos testi sértés és vallási alapú diszkrimináció vádjával letartóztattak. A meghallgatások során kiderült, hogy a szintén 15 és 17 éves elkövetők a közeli Trappes városából érkeztek. 

A tett helyszínéhez közeli parókia papja szerint a támadás válasz lehetett egy muzulmán imahelyet érő gyújtogatásra, amelyre két nappal korábban került sor a város ugyanazon területén, péntekről szombatra virradó éjszaka. Hozzátette ugyanakkor, hogy minden bizonnyal „elszigetelt esetről” van szó, nem pedig „vallási csoportok közötti csatározásról.” 

(LeFigaro/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!