Milyen formában szolgálhatja egy fejlett kamerarendszer az otthonvédelmet? (x)
Milyen formában szolgálhatja egy fejlett kamerarendszer az otthonvédelmet? (x)

www.tavfelugyelet.criterion.hu

2021. 05. 21.
Miért célszerű egy korszerű kamerarendszer kiépítésében és telepítésében gondolkodni akkor, amikor az otthonunk fejlett védelmének a kialakítása a cél? Milyen megoldásokon keresztül működhet a kamerarendszer kiemelkedően eredményes védelmi rendszerként?

Ez egy PR cikk

Miért indokolt fejlett kamerarendszer alkalmazásában gondolkodni az otthonvédelem kapcsán?

Habár a pandémiás helyzet ezt a megszokott helyzetet némileg átírta, ugyanakkor általánosan ki lehet jelenteni, hogy egyre kevesebb időt töltünk otthon. Merthogy a munka, a rendszeres utazások, sokszor a külföldi tartózkodások miatt is hosszabb ideig állhat teljesen üresen az otthonunk.

Márpedig nem nehéz megtippelni, hogy éppenséggel egy teljesen üres vagy pedig egy népes otthont egyszerűbb-e kirabolni. Úgyhogy ebből egyenesen következik, ha rendszeresen tartózkodunk távol akár órákra is az otthonunktól, igencsak indokolt lehet gondoskodni a megfelelő szintű védelméről.

Milyen előnyei lehetnek a kamerarendszer használatának?

Egy fejlett kamerarendszert beszerezve és praktikus módon üzembe helyezve gyakorlatilag azt tudjuk reprodukálni, mintha egy éber szem folyamatos jelleggel figyelemmel követné az otthonunkban zajló történéseket.

Ez pedig az illetéktelen behatolók szándékait is visszatarthatja. Nekik sem mindegy ugyanis, hogy adott esetben egy üresen álló és teljesen őrizetlen vagy pedig egy védelmi mechanizmussal felszerelt otthont kellene-e inkább becserkészni.

Persze azt is be kell látni, hogy a kamerarendszer alapesetben csak a nemkívánatos történések segítését tudja támogatni. Ha viszont proaktív jelleggel meg szeretnénk előzni a betörést, akkor ennél egy fokkal eredményesebb megoldásra van szükség. Pontosan itt jöhet képbe a riasztórendszerrel megspékelt kamerarendszer alkalmazásának lehetősége.

Ha a kamerák egy riasztórendszer képességeit is tudják, akkor biztosított lehet az otthon védelme

Ha távolról is megoldottnak szeretnénk tudni az otthonunk védelmét, akkor a kamerarendszer használatát célszerű kombinálnunk a távfelügyeleti szolgáltatással. Merthogy ez a fajta komplex megközelítés lehet a leginkább célravezető.

Különösen akkor, hogyha korszerű IP alapú kamerarendszert telepítünk távoli eléréssel. Ennek köszönhetően gyakorlatilag bárhonan ellenőrizni tudjuk a laptopunk vagy az okostelefonunk képernyőjén, hogy aktuálisan mi is történik otthon.

Emellett pedig még mindig ott lesz a távfelügyeleti szolgáltatás, mint biztonságos vészmegoldás. Így bármi gyanús történik is az otthonunkban, a távfelügyeleti szolgáltató erről a nemkívánatos tényezőről instant módon értesülhet.

Innentől fogva pedig rögvest a helyszínre mehetnek, hogy ellenőrizni tudják az ott történteket. Ez pedig tényleg a védelmi mechanizmus azon szintje, amivel sikeresen tarthatók távol a nemkívánatos személyek.

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!