Miért használjunk Yaxell szakácskést? (x)
Miért használjunk Yaxell szakácskést? (x)

www.kesekollok.hu

2021. 04. 19.
A konyhában te vagy az úr, legalábbis ha a te kezedben van az “eszközök főnöke”, a szakácskés. Bizony, jól tudjuk, hogy ez az eszköz meghatározza a tányérra kerülő végeredményt is.

 

Ez egy PR cikk

 

A választás nem nehéz, csupán a jó márkanevek mellett kell voksolni, így biztosan jó munkát végzünk majd. A következő cikkben most a Yaxell egyedi darabjaival ismerkedhetsz meg.

 

A Yaxell termékek története

 

A Yaxell márkanév története már 780 éves! Mégcsak nem is a senki földjén, hanem a japán Seki városában született meg a név, a Kamakura korszakban. Motoshige, a közismert kardkovács akkoriban költözött a városba, és jól tudta, hogy a tökéletes kard kovácsolásához pontosan négy dologra van szükség. Minőségi acélra, Matsuzumira vagy más néven szénre, vízre és agyagra, Sekiben egyikből sem volt hiány. 

Így a kardkovácsolás központja lehet, ahol a szakmabeliek kitanulhatták a mesterséget. 

Aztán az 1876-os Kardelszámolási rendelet némi változást hozott, hiszen megtiltotta a kardok nyilvános viselését. Amikor a katana iránt sem volt akkora kereslet, akkor a kovácsoknak bizony változtatni kellett a profiljukon. Megindult a kisebb kardok, ollók és kések kovácsolása.

Seki fővárosa szép lassan a konyhakések fővárosává vált, és elterjedt a mondás, miszerint; „A seki konyhakések nem törnek, nem hajlanak és mindig élesek!”.

 

1932-ben pedig megalakult a Yaxell Corporation.

 

Miért azonosítják a Yaxellt a magas minőséggel?

 

A márkanév meghajol a hagyományok előtt, így az ügyfelekkel is e szerint bánik. A kovácsokat folyamatosan támogatják a technológiai újítások, így egy valódi átjáró képződött az egyes korszakok között.

Ezenkívül a kések rendkívül magas hőfokon edződnek, majd ismét hevítik azokat. Így különleges éltartású, kemény pengék készülnek. A RAN széria 2006-ban indult el, s a termékcsalád célja az volt, hogy a penge és a markolat tökéletes egyensúlyát teremtse meg. 2020-tól pedig szerencsére hazánkban is kaphatóak a márka egyedi termékei. Amennyiben neked is jól jönne egy igazán tartós és minőségi darab, akkor a Kések Ollók Webáruház prémium szakácskései között te is megtalálod a hozzád illő eszközt! 

 

Yaxell szakácskés a mindennapokban

 

A Yaxell szakácskések biztosítják, hogy gyorsan végezzünk feladatainkkal, és a konyhában eltöltött idő is kellemesen teljen. A gördülékenység pedig igenis az éles pengékkel kezdődik. 

Tehát, ha minőségi szakácskésre vágysz, akkor a Yaxellre szavazol! Ennek pengéje a japán San Mai technológiával készül, így sokkal rugalmasabb és terhelhetőbb lesz az eszköz. Továbbá ennek anyaga szuperkemény rozsdamentes acél, amelyet két puhább damaszk acél ölel körbe.

A fekete canvas micarta markolat pedig egy olyan szintetikus anyag, amely ellenáll a nedvességnek és biztonságos használatot eredményez.

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!