Mi lesz a hűtővel nyaralás idején? (x)
Mi lesz a hűtővel nyaralás idején? (x)

www.onlinemarkaboltok.hu

2021. 08. 14.
Végre elérkezett a jól megérdemelt nyaralás ideje, minden a lázas készülődésről szól. Már alig várja a közösen átélhető élményeket, amikor utazás előtt újabb problémával kell szembesülnie: mi lesz a hűtővel?

 

Ez egy PR cikk

 

Csak semmi pánik!

Lelki szemei előtt katasztrófák sorozata pereg le: a leolvadt, vízzel mindent elárasztó hűtőről, a megromlott, bűzölgő ételekről, a takarítási procedúráról, ami Önre vár. De ennek nem kell így lennie! Annak érdekében, hogy a hazaérkezése ugyanolyan gondtalan legyen, mint a pihenése, fel kell készíteni a hűtőket is a ”nyaralásra”.

Amíg az elektronikai berendezések többsége könnyen áramtalanítható, addig a hűtő- és fagyasztószekrényeknél más a helyzet. Ha csak 2-3 hétre akar elutazni, nem érdemes kikapcsolni a készülékeket, hiszen ezzel nem spórolna annyi energiát, ami megérné az áramtalanítással járó többletmunkát. A fagyasztók kikapcsolásáról nem is beszélve - egy nyaralás miatt nem ürítheti ki teljesen az addig gondosan felhalmozott készleteket.

Tervezzen tudatosan!

Már a nyaralás előtti hetekben gondoskodhat arról, hogy ne maradjon romlandó étel a hűtőszekrényben. Hogyan?

 

  • Tudatos vásárlással. Csak azt, és annyit vásároljon, amit és amennyit el tudnak fogyasztani. Ezzel hatékonyan fel tud lépni az élelmiszer-pazarlással szemben, ami egyre nagyobb méreteket ölt, feleslegesen terhelve a környezetet és a pénztárcáját. Ha figyeli a minőségmegőrzési időt, eleve nem vásárol meg olyan terméket, ami hamar lejár.

  • Tudatos fogyasztással. A nyaralás előtti héten célzottan azok az ételek kerüljenek a tányérra, amelyek eddig hűtést igénylő alapanyagból készültek, illetve eddig is a hűtőszekrényben tárolta őket.

A Holiday mód előnyei

Az onlineMárkabolt által forgalmazott hűtőszekrények korszerű típusaiban a Holiday mód aktiválásával a hűtőrész kikapcsolható, miközben a fagyasztó rész továbbra is üzemel. Energiatakarékos megoldás, mert a hőmérséklet automatikusan +14 Celsius-fok alatt marad, miközben a hűtőrészben megmaradó levegőáramoltatás megakadályozza, hogy kellemetlen szagok keletkezzenek, vagy hogy a penészesedés okozzon gondot. Egy dologra azonban figyelnie kell: ez a hőmérséklet nem alkalmas arra, hogy az élelmiszereket megvédje a romlástól, ezért a hűtőrészt a funkció használatakor ürítse ki.

Ami fagyasztható, fagyassza le!

Már előre gondoskodhat arról az időszakról is, amikor hazaérnek a nyaralásból. Ha nem szeretné főzéssel kezdeni az otthonlét első napját, elkészítheti és lefagyaszthatja a fasírtot, a húslevest, a rakott ételeket, a rántott húsokat, a töltött káposztát, főtt tésztákat - csak a fantázia szabhat határt.

Ha hosszabb ideig lesz távol

Akkor nem marad más lehetőség, mint a teljes áramtalanítás, ami egyúttal jó alkalmat teremt arra is, hogy alaposan kitisztítsa a hűtőjét. Szódabikarbónás meleg vizzel törölgesse át a polcokat, rekeszeket, a hűtő belsejét, majd törölje szárazra, és ne felejtse el a hűtő ajtaját nyitva hagyni!

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!