Mélyponton a forint árfolyama
Egészen 372-ig gyengült a forint árfolyama kedden az euróval szemben
Mélyponton a forint árfolyama

Illusztráció( Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 11. 23.
A forint árfolyama történelmi mélypontot ért el kedden az euróval és a svájci frankkal szemben, a dollár ellenében pedig az idei leggyengébb szintre csökkent a jegyzése. Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a kihívások korát éljük, és a második világháború óta nem látott megrázkodtatás érte a világot. 

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Az euró kedden délelőtt elért 371,92 forintos és a svájci frank 354,62 forintos jegyzésével a forint a valaha elért leggyengébb árfolyamát érte el. A dollár 330,11 forintos jegyzésével pedig az idei leggyengébb forintárfolyam alakult ki, ami még 3,3 százalékkal erősebb a 341,33 forintos 2020. április 3-i, történelmi mélypontnak számító jegyzésnél.

A forint az év eleji jegyzéséhez képest az idei leggyengébb árfolyamát 2,6 százalékos csökkenéssel érte el az euróval, 11,2 százalékos csökkenéssel a dollárral és 5,7 százalékos csökkenéssel a svájci frankkal szemben.

A forint késő délelőtt már kissé felfelé korrigált mélypontjairól, az eurót dél felé 370,94 forinton, a dollárt 329,40 forinton, a svájci frankot 353,71 forinton jegyezték.

Varga Mihály: a kihívások korát éljük

"Számolni kell azzal, hogy a kihívások korát éljük" - jelentette ki a pénzügyminiszter az Óbudai Egyetemen, a Magyar Tudomány Ünnepe záróeseményén.

Varga Mihály az egyetem napján a demográfiai kihívások mellett a globális erőviszonyok átrendezését, a gazdaságbiztonságot, az egészségbiztonságot, az éghajlatbiztonságot és a kiberbiztonságot említette.

Ez csak néhány, a felszínen is látható változás, "az igazi forradalom az informatikában, a termelésben, a kommunikációban és a tudományos műhelyekben folyik" - mondta a miniszter a felsőoktatási intézmény egyetemi rangra emelésének 12. évfordulóján megrendezett ünnepségen.

A pénzügyminiszter arról is beszélt, hogy

a második világháború óta nem érte a világot akkora megrázkódtatás, mint amekkorát a koronavírus-járvány jelent.

Ezeknek az éveknek az eseményei akkor is megmaradnak az emlékezetben, amikor már rég sikerült túllépni rajtuk. Úgy fogalmazott: "bennünket ért a megrázkódtatás, nekünk kellett megvívnunk a küzdelmet és nekünk kellett talpra állnunk" a pandémia okozta visszaesésből is.

(hetek/MTI)

Előfizetői nyereményakció
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!