Megvan, hogy fogják hívni az új királyt
III. Károly király lesz a hivatalos elnevezés
Megvan, hogy fogják hívni az új királyt

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 09. 08.
A BBC-nek hivatalosan is megerősítették, hogy az új király a III. Károly nevet fogja viselni. 

A brit közmédia arról is ír, hogy Károly számára minden bizonnyal vegyes érzelmekkel bír ez a pillanat, mert miközben óriási szomorúság II. Erzsébet elvesztése, közben viszonylag idős korában sikerült eljutnia odáig, hogy átvegye tőle a királyság vezetését. 

 

 

Mint ismeretes, II. Erzsébet 70 évnyi uralkodás után, 96 évesen hunyt el, miközben Károly a maga 73 évével a legidősebb személy lesz a brit történelemben, akit királlyá koronáznak. Ez azt is jelenti, hogy ő volt a brit történelemben a leghosszabb ideig trónörökös. 

A hivatalos örökös ezzel a 40 éves Vilmos herceg lesz, Károly fia. Ő egész életében arra készült, hogy adott pillanatban legidősebb fiúként majd ő fogja átvenni édesapjától a monarchia irányítását. 

Korábbi hetilap cikkünkben - melyet most teljes terjedelmében elérhetővé tettünk - átvettük, mit hozhat a jövő az Egyesült Királyság és a királyi család számára Erzsébet rekorduralkodása után.

(BBC)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!