Kitálalt a WHO igazgatója: külső nyomásra zárták ki a laboreredetet, valójában rendszeresek a "laborbalesetek"
Tedrosz Gebrejeszusz újságírói kérdésre még a saját tapasztalatairól is beszámolt
Kitálalt a WHO igazgatója: külső nyomásra zárták ki a laboreredetet, valójában rendszeresek a "laborbalesetek"

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 07. 16.
Habár pár hónapja még egészen határozottan állította az Egészségügyi Világszervezet, hogy "rendkívül valószínűtlen", hogy a Covid-19 egy laborból szabadult volna ki, ma már 180 fokos fordulattal teljesen elképzelhetőnek tartanak egy ilyen jellegű forgatókönyvet. Legutóbb egy sajtótájékoztatón maga a szervezet elnöke fogalmazott úgy, hogy rendszeresek az ilyen laborbalesetek. 

Megjelent a világhírű amerikai influencer, Ben Shapiro műve magyar nyelven! Cikkünk a könyvről ide, további részletek és a megrendelés pedig ide kattintva érhető el.

Tedrosz Gebrejeszusz egy újságírói kérdésre fogalmazott úgy, hogy tévedtek akkor, amikor túl korán elvetették a laborbaleset elméletét a Covid-19 eredetével kapcsolatban. Mint mondta, 

"nyomás volt a szervezeten, hogy zárják ki ezt az eshetőséget."

A tájékoztatón bejelentette, hogy a WHO újabb vizsgálatokat kezdeményez a vírus eredetének felkutatására, abban reménykedve, hogy ezúttal nagyobb lesz a hajlandóság az együttműködésre. 

"Magam is dolgoztam laboratóriumi technikusként. Immunológus vagyok, így sokat dolgoztam laborban és történnek ilyen laborbalesetek. Ez elég gyakori"

- fogalmazott a WHO igazgatója. 

Mint ismeretes, a WHO még év elején küldött egy különleges kutatócsoportot Vuhanba, hogy a vírus eredete után kutassanak. Az összeállított jelentésben azonban indokolatlanul kevés szó esett a vuhani víruslabor esetleges érintettségéről annak ellenére, hogy rendkívül komoly aggályok merültek fel az ott kezelt denevérekből származó Covidhoz hasonló vírusok vizsgálatával kapcsolatban.

Erről a Hetek korábbi lapszámában részletesen is írtunk. 

A jelentésre reagálva egy sor ország fejezte ki aggályait és követelt újabb és alaposabb vizsgálatot a különböző elméletek felderítésére. A tudományos életben is egyre többen hangoztatják, hogy nincs kizárva az ún. laborszökés-elmélet. 

(Guardian)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!