Kiakadtak a pedofiltörvényen a melegjogi szervezetek: nagyszabású tüntetés lesz a Parlament előtt
A szervezők szerint "kirekesztő és gyűlölködő" a fiatalokat érintő LMBTQ-felvilágosítás tilalma
Kiakadtak a pedofiltörvényen a melegjogi szervezetek: nagyszabású tüntetés lesz a Parlament előtt

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 06. 14.
A pedofilellenes törvényjavaslat és az iskolai homoszexualitással, nemváltással kapcsolatos felvilágosítást tiltó passzusai ellen tiltakozik hétfő este a Parlament előtt számos LMBTQ-szervezet, mivel "kirekesztőnek, gyűlöletkeltőnek és károsnak" tartják azt.

Ahogy azt a napokban megírtuk, a magyar pedofil-törvényt módosító tervezet tartalmazza azt is, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére, mivel az "súlyos károkat okozhat a gyermekek fizikai, szellemi és erkölcsi fejlődésében". A nemváltoztató műtétek horrorisztikus oldalával korábbi hetilap cikkünkben is foglalkoztunk.

Bécs városa szögegyenest szembemenni látszik ezzel az irányvonallal, és szóróanyagain keresztül 350 városi óvodást igyekszik érzékenyíteni az LMBTQ-közösségekkel kapcsolatban a "diszkrimináció" megszüntetésének jegyében.

Az előterjesztőket képviselő Selmeczi Gabriella (Fidesz) elmondta,

az igazi liberalizmus az, ha a gyermekeket 18 éves korukig békén hagyják a szexuális irányultságukat érintő kérdésekkel.

Melegjogi szervezetek és több ellenzéki politikus szerint azonban a kormány ezzel "Putyin-féle homofób" törvényt hozna, ami erősen korlátozná az LMBTQ-közösség jogait, és "eltüntetné őket a nyilvánosság elől."

Ezért a parlament elé ma este hat órától az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség, a Szivárványcsaládokért Alapítvány és a TASZ nagyszabású tüntetést szervezett, mellyel igyekeznek kifejezni nemtetszésüket a törvényjavaslattal szemben, mely szerintük,

 „az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztása”.

Facebook-eseményükön közzétett felhívásukban azt állítják, hogy az elfogadásért küzdenek, és, hogy attól félnek, ha nem emelik fel a szavukat "diákok, tanárok, szülők és fiatalok eshetnek áldozatul a kormány kegyetlen politikai játékának".

Hozzátették, elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány a gyermekekkel szemben megbocsáthatatlan bűnöket elkövető pedofilokat "össze akarja mosni" LMBTQ-közösség tagjaival.

A demonstráción eddig több mint 19 ezren jeleztén részvételüket.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!