LMBTQ-érzékenyítő csomagokat küld 350 óvodába a bécsi önkormányzat
Magyarországon megtiltanák a homoszexuális és transzideológiák népszerűsítését a kiskorúak körében
LMBTQ-érzékenyítő csomagokat küld 350 óvodába a bécsi önkormányzat

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 06. 11.
Magyarország a napokban jelentette be, hogy a pedofil-törvény keretében megtiltanák, hogy 18 éven aluliaknak bármilyen homoszexualitással és nemváltással kapcsolatos "felvilágosítást" tartsanak az oktatási intézményekben. Bécs városa szögegyenest szembemenni látszik ezzel az irányvonallal, és szóróanyagain keresztül 350 városi óvodást igyekszik érzékenyíteni az LMBTQ-közösségekkel kapcsolatban a "diszkrimináció" megszüntetésének jegyében.

Ahogy azt a napokban megírtuk, a magyar pedofil-törvényt módosító tervezet tartalmazza azt is, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére, mivel az "súlyos károkat okozhat a gyermekek fizikai, szellemi és erkölcsi fejlődésében". A nemváltoztató műtétek horrorisztikus oldalával korábbi hetilap cikkünkben is foglalkoztunk.

Az előterjesztőket képviselő Selmeczi Gabriella (Fidesz) elmondta,

az igazi liberalizmus az, ha a gyermekeket 18 éves korukig békén hagyják a szexuális irányultságukat érintő kérdésekkel.

Christoph Wiederkehr, Bécs alpolgármestere most úgy döntött, fontos az óvodákban is fellépni a „homo-, transz- és interfóbia” ellen, így

több mint 350 városi óvodának küld az önkormányzat "szívárványcsaládos" érzékenyítő, felvilágosító csomagokat. A dobozban többek között brossúra, plakát, az "LMBT-családokról" szóló mesekönyv és kifestő is szerepel.

 "Az egyenlőség és az elfogadás már az óvodában és az iskolában megkezdődik"

- jelentette ki Wiederkehr egy floridsdorfi óvodában tartott előadásán. "Fontos szempont számunkra, hogy megszüntessük a diszkriminációt minden területen, és hogy egyenlő életet biztosítsunk minden embernek, beleértve a városunkban élő LMBTQ-embereket is".

A politikus szerint a pedagógusok képzésének és a korai gyermekkorban megkezdett érzékenyítésnek ebben kiemelkedő szerepe van.

Az úgynevezett "szivárványos családok" olyan egységek, amelyekben legalább egy "szülő" leszbikus, meleg, biszexuális, transzszexuális, interszexuális, azaz nem heteroszexuális. Az önkormányzat szerint az ő gyermekeiket is támogatni kell az óvodákban.

"Továbbra is nyíltan és érzékenyen kell foglalkoznunk a családi sokszínűség kérdésével"

- hangsúlyozta Daniela Cochlár, az önkormányzati óvodák osztályvezetője.

(Der Standard/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!