Keresőoptimalizálási tippek programozóknak (x)
Keresőoptimalizálási tippek programozóknak (x)

www.wpkurzus.hu

2021. 05. 20.
Ma már a legtöbb vállalkozásnak fontos az online jelenlét. Rengeteg honlap működik, ezért egyre nehezebb hirdetés nélkül a keresőlisták élére kerülni, azaz organikus elérést generálni.

 

Ez egy PR cikk

 

A keresőoptimalizálás, ha nem is külön szakma, de az online marketingen belül egy kiemelt terület, amelyet a programozóknak sem árt legalább olyan szinten ismerni, hogy már a fejlesztés folyamán figyelembe tudják venni a SEO szempontokat. Ehhez adunk most néhány ötletet.

 

Technikai szempontok a keresőoptimalizáláshoz

 

Összeszedtük azt a 6 technikai szempontot, amelyek mentén jelentősen növelheted honlapod egészségét a látogatók és a keresőmotorok szemében.

 

 1. Átlátható, logikus URL szerkezet

Légy következetes az URL struktúra felépítésénél, az URL-ek legyenek beszédesek, de rövidek (max. 115 karakter). Ne használj ékezetes betűket, szóközt és alávonást az URL-ekben. A fontos kulcsszavak viszont az URL-ekben is legyenek benne. A speciális karakterek, sorszámok és paraméterek használatát is próbáld meg elkerülni.

A weboldalkészítés csínját-bínját elsajátíthatod a WPKurzus tananyagaiból.

 1. Helyes HTML használat

Ha HTML5 szabvány szerint készíted a weboldalt, akkor sok kötelező elem van, amelyet nem hagyhatsz ki a programból, ráadásul ezeknek néha még a sorrendje is kötött. A fontos elemek a következők: 

 

 • Oldalcím

 • Címsorok

 • Meta tag-ek

 • Image tag-ek

Fontos, hogy a sorszámos és listajeles felsorolásokat a HTML is ilyen típusnak lássa.

 1. Átirányítások, kereszthivatkozások megfelelő használata

Gondolnod kell arra, hogy a weboldal bármilyen begépeléssel elérhető legyen, tehát például www-vel vagy www nélkül. Lehetőleg használj SSL tanúsítványt! Építsd be a 301-es és 302-es átirányításokat!

 1. Reszponzivitás

Gondoskodj arról, hogy a weboldal bármilyen eszközön megfelelően jelenjen meg. Ehhez reszponzív dizájn szükséges.

 1. Gyorsaság

Figyelj arra is, hogy a weboldal minden eszközön gyorsan töltődjön be! Ma már sokkal többen böngésznek mobiltelefonon, mint asztali gépen.

 1. Robots.txt használata

A robots.txt használatával befolyásolni tudod, hogy a keresőmotorok a weboldal mely részeihez férjenek hozzá, mely részeit hagyják figyelmen kívül, ezáltal a robotokat taníthatjuk. Ezt még megfejelheted azzal, hogy az oldaltérképet is a Google robot rendelkezésére bocsátod.

 1. Adatstrukturálás

Ha az adatokat a megfelelő sémák használatával adod meg, a robotok jobban fogják értelmezni az adott oldalt, tehát ezzel is növelni lehet a látogatottságot és az átkattintási arányt.

Összegzés

 

A programozási folyamat során a kezdetektől fogva figyelembe kell venni a keresőoptimalizálási szempontokat, a két tevékenységnek szimbiózisban kell lennie. Az integráció tudatos odafigyelést követel. A fentiek alkalmazásával nagy lépést tehetsz az organikus elérések növeléséért és ezáltal a forgalom növeléséért.

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!