Kép: Budapest több pontján is kivetítették a Hamasz által elrabolt gyermektúszok képeit
Nyugaton közben egyre több helyről letépkedik ugyanezeket a plakátokat
Kép: Budapest több pontján is kivetítették a Hamasz által elrabolt gyermektúszok képeit

Forrás: Yaar

2023. 10. 30.
Budapest több pontján és vidéki városokban is kivetítőkön láthatóak azok a Hamasz által elrabolt gyermektúszok, akiket a terroristák még október 7-én raboltak el otthonaikból Izraelben. A kezdeményezés több magánszemély adományából és a Keren Hayesod támogatásával valósult meg. 

Egyre több formában igyekeznek felhívni magyarországi civilek, szervezetek és alapítványok is a figyelmet azokra a túszokra, akiket a gázai övezet dzsihadistái raboltak el október elején. Egy most futó kampány keretében Budapesten, Pécsen és Debrecenben is hirdetőfelületeken vetítették ki az elrabolt áldozatok képeit, nevét és életkorát, valamint az üzenetet: a Hamasz ugyanolyan, mint az Iszlám Állam, az ISIS. 

@akulifai Harminc gyermek még mindig a Hamasz fogságában! #israel #izrael #gáza #gaza #palesztin #palestine #hamas #háború #túsz #magyar ♬ Epic Emotional - AShamaluevMusic

 

A Hetek kérdésére az ötletgazda, Yaar elmondta, hogy a nemzetközi akciók inspirálták, ezért összeállított ő is egy videót az áldozatokról magyar nyelven, hogy azt vetítsék ki Budapest több pontján. Az ő akciója volt az is, hogy a Sugár bevásárlóközpont oldalán levő óriásképernyőn is levetítésre került az üzenet, ám ezt később leszedték, ugyanis a hirdetési ügynökség úgy ítélte meg, hogy az túl ellentmondásos és politikai - számolt be Yaar. 

Hozzátette, a Magyarországon élő izraeliek közössége addigra már több adományt és támogatást is adott a kampányra, ezért kerestek új hirdetési felületet az akciónak, ám szinte mindenhol hasonló magyarázattal utasították el őket. 

@akulifai Magyarország több pontján is kivetítették a Hamasz gyermektúszainak a képeit. #israel #izrael #gáza #gaza #palesztin #palestine #hamas #háború #túsz #hostage #hamashostage ♬ Epic Emotional - AShamaluevMusic

 

Végül aztán az IK ügynökséggel sikerült megegyezni az együttműködésről, így Budapest 11 pontján, két pécsi és egy debreceni helyszínen is megjelenhettek a gyermektúszokról szóló üzenetek. Az együttműködést a Keren Hayesod alapítvány, valamint több magyar zsidó és izraeli is segítette.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!