Kegyetlenül megszigorították a kínai állampolgárok kiutazását Kínából
Kegyetlenül megszigorították a kínai állampolgárok kiutazását Kínából

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 05. 13.
Szigorúan korlátozzák a kínai állampolgárok kiutazását Kínából a koronavírus-járványra hivatkozva, csupán kivételes, indokolt esetben lehetővé téve számukra az ország szárazföldi részének elhagyását.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az erre vonatkozó határozatot a kínai bevándorlási hivatal közölte a WeChat közösségi médiában csütörtökön.

A közlemény, amely egy keddi tanácskozás eredményeit ismerteti, a határok és belépőpontok szigorú ellenőrzésének és járványügyi védelmének hatékony biztosítását írja elő a hatóságok számára. A dokumentum továbbá a be- és kiutazásra vonatkozó szabályok betartatására, a kínai állampolgárok "nem létfontosságú" kiutazásainak szigorú korlátozására, valamint a kiutazási kérelmek alapos vizsgálatára és szigorú feltételek alapján történő jóváhagyására szólít fel. 

Kína 2020 márciusa óta korlátozza a külföldiek beutazását az országba, és az elmúlt két évben kínai állampolgároknak is csak különösen indokolt esetben - a többi közt például tanulmányi célból - adott ki a kiutazáshoz szükséges engedélyeket. Új útlevelek igénylésére is csak különös indokkal volt lehetőségük a kínaiaknak. A csütörtöki közlemény nem teszi világossá, hogy az újabb "szigorú korlátozás" mennyiben tér el a korábban alkalmazott szabályozástól. 

Az utazási engedélyek beszerzése mellett a Kínába és onnan tervezett nemzetközi utakat az elmúlt két évben az is rendkívül megnehezítette, hogy a nemzetközi repülőjáratok számát jelentősen csökkentették. A járatritkítás hatására pedig a repülőjegyárak az egekbe szöktek.

(Hetek / MTI)

hetek

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!