"Kajla-körök": Családbarát túraprogramokat indított az MTÜ
ingyenes vasúti közlekedés nyáron, interaktív játékok az étteremben – és hasonló extrák
"Kajla-körök": Családbarát túraprogramokat indított az MTÜ

Fotó: Hetek

Sajtótájékoztatót tartott a mai napon a Magyar Turisztikai Ügynökség a Normafa Rendezvényházban: debütált a „Kajla körök” program – mely kifejezetten az alsós korosztályt szólítja meg; játékos formában ismertet meg velük országjáró kiruccanási, kirándulási lehetőségeket.

2019-ben hívták életre a „Hol vagy, Kajla?” programot, melynek célja az volt, hogy az általános iskolások családtagjaikkal együtt minél jobban megismerjék Magyarország különböző tájait és jellegzetességeit. 

A program részeként a gyerekek saját, Kajla-kutyás fedőlappal ellátott útlevelet kaptak, pecséteket gyűjthettek az egyes állomásokon és több helyen kedvezményeket kaptak a Kajla-útlevél felmutatásával. Idén nyáron az útlevél és a diákigazolvány bemutatásával július 1. és augusztus 31. között ingyenesen utazhatnak a belföldi vasútvonalakon, valamint a MAHART és a BAHART egyes járatain, egy vagy két őket kísérő személy pedig 33%-os kedvezménnyel vásárolhat jegyet a MÁV jegypénztárainál. 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a rendezvényen kiemelte: ezen a nyáron a több hónapos digitális oktatás után fontos a gyerekeket visszaterelni a valóság felé, és értékeket közvetítő, biztonságos programlehetőségeket biztosítani számukra. Hozzátette, a legújabb Kajla-program célja a belföldi turizmus népszerűsítése a legkisebbek között – játékos formában ismerkedhetnek meg különféle kulturális termékekkel és helyszínekkel szerte az országban.

A kormányszóvivő a Hetek kérdésére kifejtette:

„Jelenleg félmillió útlevél van forgalomban, amit a gyerekek az iskolában kaptak meg az év végi bizonyítványhoz – de aki lemaradt erről, postaköltség nélkül igényelhet magának útlevelet a nyár folyamán. A visszajelzések alapján nagyon szeretik ezt a programot a gyerekek, mert játékos aktivitással; a memóriakártyától kezdve a makettépítésen át a Kajla-naplóig nagyon sok minden vár rájuk, amin keresztül Magyarország nevezetességeiről is tudnak tanulni.”

 

Hozzátetette, fontosnak tartják, hogy az MTÜ által életre hívott program iskolán kívüli családi élményeket és más típusú tanulási lehetőséget biztosítson a legkisebbek számára, ami egyébként kiegészíti az iskolában tanultakat is.

kajla
"Kajla-program" Fotó:Hetek

Jelenleg 20 Kajla kör látogatható szerte az országban: többek között a Búbos vöcsök tanösvény Balatonmagyaródon, a Körösvölgyi Állatpark Szarvason, a Deseda kalanderdő Magyaregresen, a Kecskeméti Arborétum vagy a Szalajka-völgyi természetvédelmi bemutatóösvény Szilvásváradon.

A tervek szerint a közeljövőben a hazai éttermek közül is többen csatlakoznak a programhoz: az asztalnál ülve, a várakozás időszakát megkönnyítve interaktív kvízek, játékok várják majd a legkisebbeket. A pontos részletekről a Kajla-program holnapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

(MTÜ)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!