Izraelbe utazna? Akár pár hét múlva megteheti
A tervek szerint már áprilistól beengednék a teljesen átoltott turistákat
Izraelbe utazna? Akár pár hét múlva megteheti

Fotó: Shutterstock/ Puzzlepix

2021. 03. 16.
Izrael április közepétől beengedné a koronavírus elleni oltásban részesült turistákat. Jelenleg még oltási státusztól függetlenül csak nagyon korlátozott körülmények között lehet belépni az országba, amihez egy kormányzati bizottság engedélye is szükséges.

A hírt Izrael Orit Farkash-Hoachen idegenforgalmi miniszter jelentette be hétfőn a Jerusalem Postnak. 

„Dolgozunk az ügyön, szeretnénk, ha április közepén nyithatnánk”

- jelentette ki a miniszter a helyi Egészségügyi Intézet által szervezett konferencián azzal kapcsolatban, hogy mikor is indulhat újra az izraeli turizmus. 

A tervek szerint tehát a teljesen beoltott turisták akár néhány héten belül beutazhatnak az országba, amennyiben a kérdésben a hatóságoknak sikerül megegyezni.

„A turizmus óriási hányadát teszik ki a külföldi turisták, ezért volt fontos megegyezésre jutni az Egészségügyi Minisztériummal” – fogalmazott Farkash.

Hiába a nyitás, aggódnak az új vírus variánsok miatt

Év elején Izrael az összes kereskedelmi forgalmat lezárta a Ben Gurion reptéren. Múlt hét kedden kezdték el újra engedélyezni a járatokat, de napi 3000 utasban maximálták az országba való beutazást.

A pozitív fejlemények ellenére az egészségügyi tisztviselők a koronavírus variánsok miatt aggódnak a jövőt illetően, mert nem szeretnék, ha a vírus elleni küzdelem eddigi sikereit semmisé tenné valamelyik új mutáns.

„Noha a brit mutáns ellen az oltás hatékonynak bizonyult, a dél-afrikai ellen már kevésbé”

– jelentette ki Dr. Sharon Alroy-Preis, a közegészségügyi hivatal vezetője, hozzátéve, attól félnek, hogy a vakcinánál erősebb új mutánsok érkezhetnek az országba a repülőtéren keresztül. 

(Hetek/Jerusalem Post)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!