Így kísérték ki a stadionból a szivárványos karszalagot viselő szurkolót az Amerika-Irán meccsről
Így kísérték ki a stadionból a szivárványos karszalagot viselő szurkolót az Amerika-Irán meccsről

Youtube/TODAY NEWS

2022. 11. 30.
Tovább folytatódik a szivárványos karszalagok körüli botránysorozat a katari világbajnokságon. Ezúttal egy szurkoló demonstrálta az LMBTQ melletti „elkötelezettségét” az Egyesült Államok-Irán meccsen, akit ki is vezettek a stadionból.

Hogy pontosan milyen előzményei voltak az esetnek, egyelőre nem tudni, de az tisztán kivehető, hogy az amerikai férfit kikísérték a helyszínről, ahogy kiszúrta a biztonsági személyzet. Beszámolók szerint minderre azelőtt került sor, hogy egyáltalán kezdetét vette volna a mérkőzés.

Az erről készült képek itt érhetők el:

A meccset végül egyébként Amerika nyerte 1:0-ra, akinek így sikerült a csoportból továbbjutnia a britekkel együtt.

Ahogy arról korábban írtunk, a német válogatott focistái eltakarták a szájukat a Japán elleni mérkőzés előtti csapatfotó-készítésnél, hogy így fejezzék ki elégedetlenségüket a FIFA szivárványos karszalagok viselésére vonatkozó döntésével kapcsolatban.

Később aztán a szurkolók Özilt emlegették a spanyol–német mérkőzésen válaszul arra, hogy a németek a szájuk elé tették a kezüket.

A témával részletesebben ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

(Twitter / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!