Idén nyaraljunk belföldön! (x)
Idén nyaraljunk belföldön! (x)

www.friedhotel.hu

2021. 05. 26.
Több ágazatnak jelentős nehézséget és visszaesést jelentett az elmúlt egy év a járványügyi korlátozások miatt. Kiemelkedően nehéz helyzet alakult ki a belföldi és külföldi turizmussal, vendéglátással foglalkozó szolgáltatók számára. Bár a 2020-as nyári hónapok belföldi látogatottsági számai némi bizakodásra adtak okot, de novembertől ismét teljes leállás jellemezte az ágazatot.

Ez egy PR cikk

A hosszúra nyúlt kényszerpihenő után biztató, hogy a jó idővel együtt nem csak az utazási kedv élénkül, hanem a fokozatos nyitás is lehetővé teszi ezt. Egyelőre nagyrészt belföldi nyaralást terveznek a családok, ami rendkívül szerencsés helyzet, mivel a belföldi turizmusnak a tartalékok felélése után szüksége van a megerősödésre és természetesen a bevételekre is. 

 

Gasztronómiai kalandok és borturizmus várható 2021-ben

A jelentős belföldi érdeklődés kedvező eredményeket hozhat azoknak a turisztikai szolgáltatóknak, akik a pandémia idejét kihasználva új programkínálatot dolgoztak ki.

A helyi látnivalók megtekintése az adott térségre jellemző gasztronómiai specialitásokkal ötvözve vonzó eseményt kínál a családok számára. Szerencsére hazánkban szinte minden térségben gazdag helyi étel-ital kínálat található, ezért az idei szezonban felerősödhetnek a vidéki gasztrokalandok.

Azok a szálláshelyek, ahol a fejedelmi lakomák mellé a helyi tájegység borait kínálják, megszólíthatják azt a réteget, akik nem csupán utazásra, hanem komplex, minden érzékre ható élményekre vágynak. A helyi, kézműves portékák iránti igény erősödésével a hazai borok iránt is növekvő érdeklődésre lehet számítani. Ezzel a borturizmus új irányokat nyithat a belföldi turizmusban.

 

Erősödő történelmi borvidékek

A jól ismert borászati régiókban a borkóstolás már a korábbi években is közkedvelt programnak számított. A tapasztalat azt mutatja, hogy főképp azok a helyek váltak sikeressé, ahol kiváló italkínálat mellett a helyi tradíciók megismertetése is szempont volt.

A borturizmus a kiemelkedő történelmi borvidékeken jó ideje jelentősen túlmutat egy szimpla borkóstoláson. A kulináris élmények mellé a feltöltődést ajánlja bor és wellness programcsomagjában a Fried Kastélyszálloda az idei szezonban. Többféle fürdőzési élmény és masszázs után tökéletes kikapcsolódás várja az utazókat a panorámás borteraszon. 

 

Szabadtéri élmények mindenkinek

Az aktív turizmus iránti igény szintén egy olyan kereslet, amire felkészülten kell reagálni. Az, aki néhány napra elutazik, kiszakadva az otthoni légkörből, a pihenés mellett élményekre vágyik. Ezek lehetnek vezetett túrák a présházak és szőlős dombok között. Könnyed kirándulás, ami a család minden tagja számára feltöltődést és új impulzust jelent.

A szabadtéri programok iránt a biztonság miatt is erősödő igény mutatkozik. Ám ugyanennyire fontos az élmény is, amit egy csillagfényes esti borvacsora jelenthet a kiválasztott szálláshely teraszán.

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!