Homofóbiával vádolják a német keresztény futballistát, mert a hitére hivatkozva nem támogatja az LMBTQ-t
Homofóbiával vádolják a német keresztény futballistát, mert a hitére hivatkozva nem támogatja az LMBTQ-t

Illusztráció - Felix Nmecha a bátyjával, Lukas-szal (jobbra).(Youtube/Wolfs rudel)

2023. 06. 14.
A német és nigériai származású focista, Felix Nmecha újra támadások kereszttüzébe került a napokban, és homofóbiával vádolták meg, mert a közösségi médiában több alkalommal kifejtette a véleményét az LMBTQ-ról.

A 22 éves válogatott játékos gyakran beszél a keresztény hitéről, gyakran oszt meg az Instagram-oldalán bibliai idézeteket, de szokott írni a Krisztusba vetett hitről, bizalomról, és az ima erejéről is. Nmecha Jézusnak szokott hálát adni a karrierjével kapcsolatos minden jó dologért, így tett akkor is, amikor idén márciusban felkérték, hogy legyen a német válogatott tagja.

„Nagy megtiszteltetés és áldás, hogy első alkalommal meghívtak a nemzeti csapatba. Ez egy olyan pillanat, amit nem fogok elfelejteni, és minden dicsőséget Jézusnak adok” - írta a közösségi oldalán a labdarúgó.

A VfL Wolfsburg játékosát tavaly februárban már megvádolták transzfóbiával, amikor Matt Walsh-nak, a Daily Wire portál kommentátorának egy videóját osztotta meg, amelyben Walsh egy apának válaszol, akinek transznemű a fia.

Nmecha a videó megosztásakor annyit írt, hogy „ha nem látjuk, hogy mi a probléma ezzel…”, és rögtön transzfóbiával vádolták. A sportoló akkor úgy reagált, hogy nem ért egyet mindennel, amit Walsh a videóban mondott, mert gyakran kigúnyolja az embereket, és sem ezzel, sem a kommentátor más nézeteivel nem tud azonosulni.

„Továbbra is hiszek abban, hogy a Biblia Isten beszéde, és mindenki megtalálja az igazi identitását a vele való kapcsolatban, engem is beleértve. Tegyél meg egy lépést Jézus felé, nem fogod megbánni!”

- írta Nmecha a bejegyzésében.

A futballista idén áprilisban hangsúlyozta, hogy „egyáltalán nem transzfób”, és főleg nem gyűlöl senkit, de ismét elmondta, hogy a Bibliát tartja az életében az igazság forrásának.

Amikor az interjúban megkérdezték tőle, hogy felvenné-e a szivárványos karszalagot, azt felelte, hogy „egy dolog biztos: imádkoznék, és megkérdezném Istentől, hogy mit szeretne, hogy tegyek”.

A napokban azonban Nmechát homofóbiával vádolták meg a közösségimédia-bejegyzései miatt, miután a Pride-hónap alkalmából egy olyan posztot tett ki az oldalán, amelyben a büszkeséget a Sátán kapcsán említették, az LMBTQ-t pedig önzőnek titulálták, mert csak a vágyak hajtják őket.

Sajtóinformációk szerint Nmecha iránt a Borussia Dortmund és a Manchester City is érdeklődik, de a homofób vádak miatt a német klub drukkerei tiltakozásba kezdtek a közösségi médiában, hogy ne vásárolják meg a játékost. A Dortmund vezetősége viszont úgy döntött, hogy majd személyes beszélgetés során fog meggyőződni arról, hogy valóban igazak-e a vádak Nmecha ellen.

(Evangelical Focus / Bild / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!