hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem a maguk dicsőségét keresik
Sztárfocisták, akiknél Jézus az első
Nem a maguk dicsőségét keresik

Forrás: Instagram / Roberto Firmino

2020. 04. 17.
Bejárta a világsajtót az a videó, amelyben Roberto Firmino, a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool csatára megkeresztelkedik. Nem ő az egyetlen sztárfocista, aki nyíltan megvallja keresztény hitét.

„Neked adtam a kudarcaimat, és a győzelmeimet is mind neked fogom adni. Az én legnagyobb sikerem a te szereteted, Jézus” – mondta a háza medencéjénél tartott eseményen Roberto Firmino, hozzátéve a Bibliából a Korinthu­siakhoz írt 2. levél 5. fejezetének egyik versét, mely szerint: aki Krisztusban van, az új teremtéssé lesz, és a régiek elmúlnak.

A focista Jézus Krisztusba vetett hitének ezt a megvallását már a videó posztolásának első napján több millióan látták, a helyszínen pedig szemtanúja volt több csapattársa, a világ egyik legjobb kapusának tartott Alisson Becker, és Fabinho is. Firmino lépését számos, már korábban hitre jutott focista is örömmel fogadta, gratulált neki nyilvánosan Lucas Moura is, akinek a hitéről nemrég írtunk bővebben (Semmi sem ér annyit, mint az örök élet. Hetek, 2019. 05. 17.).

Labdával az ágyban

Pedig gyerekkorában nem tűnt úgy, hogy a Bobbynak becézett fiú álmából bármi is meg fog valósulni. Nem volt egyszerű helyzetben a családja. Brazília egyik szegénynegyedében nőtt fel, ahol mindennapos volt a bűnözés és az erőszak. Éppen ezért édesanyja az utcára sem engedte ki, nemhogy focizni a társaival. Apja abból próbálta eltartani családját, hogy vizet árult a környéken.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!