„Hiszek egy nembináris Istenben” - LMBTQ-kompatibilis hitvallást mondtak el egy minnesotai istentiszteleten - videó
„Hiszek egy nembináris Istenben” - LMBTQ-kompatibilis hitvallást mondtak el egy minnesotai istentiszteleten - videó

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 06. 30.
Egy minnesotai evangélikus templomban a bevett apostoli hitvallás helyett egy teljesen átköltött, LMBTQ-kompatibilis verziót vallottak meg a jelenlévők, így nembináris Isten, két apával rendelkező Jézus és „szivárvány-Szellem” is szerepelt benne.

Nagy felháborodást keltett, hogy az LMBTQ-t támogató minnesotai Edina evangélikus templomban vasárnap a szokásos apostoli hitvallás helyett a lelkész vezetésével a következőt vallották meg a résztvevők:

„Hiszen egy nembináris Istenben, akinek többesszámúak a névmásai. Hiszek Jézus Krisztusban, az ő fiúkban, aki csodás tunikát viselt, két apja volt, és mindenkire Isten tesvér-gyerekeként tekintett. Hiszek a szivárvány-szellemben, aki fehér fényével a szivárvány gyönyörű sokszínűségévé változtatja a képmásunkat”.

A botrányos szövegben emellett még elhangzott az is, hogy az egyház „kreatív és rugalmas”, mint az amerikai AIDS-emlékmű alkotóelemei, és „a szerelem az szerelem”.

Az eretnekségeket tartalmazó „hitvallás” szövegét még 2021-ben írta Rachel Small Stokes tiszteletes, egy kentuckyi keresztény közösség vezetője.

JJ Mannschreck michigani lelkész úgy reagált a templomban elhangzottakra, hogy

„Ez tulajdonképpen egy óriási szemeteszsák, amibe mindenféle kedvelt és divatos kifejezést belenyomtak. Amikor pusztán az a cél, hogy a divatos szavakat közismert mondatszerkezetekbe sűrítsék, akkor ez a beszélő személyről fog szólni, és Istenről semmilyen információt nem ad át nekünk”.

(Christian Headlines / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!