Hirdetésben leplezte volna le a Signal, hogyan osztja meg adatainkat hirdetőivel a Facebook - azonnal letiltották
A techóriás tagadja, hogy a felfüggesztés összefüggésben lenne az üggyel
Hirdetésben leplezte volna le a Signal, hogyan osztja meg adatainkat hirdetőivel a Facebook - azonnal letiltották

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 05. 06.
Rendkívül kreatív hirdetési kampányt tervezett az Instagramra a Signal üzenetküldő szolgáltatás, mely a Facebook célzott reklámjai mögött húzódó adatgyűjtési és megosztási szokásaira igyekezett volna rávilágítani. A techóriás azonban letiltotta az oldalt.

A Signal blogbejegyzésben reagált a döntésre, melyben közzétették a hirdetéseik képeit és azok magyarázatait. Egyikük így hangzik:

"Ön azért kapta ezt a hirdetést, mert képesített könyvelő és nyílt kapcsolatban él. Ez a hirdetés felhasználta tartózkodási helyét, és látta, hogy Dél-Atlantában van. Önnek szimpatikus a természetes bőrápolás és első naptól kezdve nagy Cardi B támogató."

Mindegyik hirdetés mini-plakátként jelenik meg rövid üzenettel, melyekben a kiemelések mutatják a Facebook által hirdetőkkel megosztott személyes információinkat, melyek alapján a célzott hirdetés elér minket. Ezért megpróbáltak multivariáns célzott hirdetéseket venni Instagramon, a Signal szerint a techóriás erre felfüggesztette oldalukat, mert nem volt oda a "leleplező ötletért".

"A Facebook több, mint hajlandó eladni az emberek életébe való betekintést, csak arról  nem akarja tájékoztatni az embereket, hogy miként használják fel adataikat. Átláthatóvá tenni, hogy a hirdetések hogyan használják fel az emberek adatait, nyilván elég a tiltáshoz;

a Facebook világában az egyetlen elfogadható működési elv az, hogy elrejtsék felhasználóik elől, mit csinálnak. "

A techóriás is reagált az ügyre, világossá téve, hogy az egész egy PR-fogás a Signal részéről, ami "soha nem is próbálta közzétenni a hirdetéseket". Hozzátették, hogy az átmeneti felfüggesztésnek egy ettől független fizetési hátralék az oka.

(Engadget/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!