"Hellmaxxing" - veszélyes TikTok kihívás hódít az interneten, csak épp nem valódi
A világ legnépszerűbb appján számos őrült divathullám végigsöpört már, rengeteg fejfájást okozva a szülőknek és a szakembereknek
"Hellmaxxing" - veszélyes TikTok kihívás hódít az interneten, csak épp nem valódi

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 10. 25.
A Facebookot népszerűségben leköröző TikTok applikáció a tinédzserek nagy részének kedvenc virtuális életterévé vált, ahol a népszerűségért szinte bármire hajlandóak, az értelmetlen butaságoktól kezdve az igazán életveszélyes kihívások végrehajtásáig.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Facebook legutóbb épp azért keveredett botrányba, mert egyik volt termékmenedzserük szerint Instagram felületük fiatalokra gyakorolt rendkívül káros hatását figyelmen kívül hagyták a profit miatt.

A TikTokon az Instagrammal ellentétben azonban gyakorlatilag tényleg minden korlát nélkül nyüzsögnek az álhírek, a mesterségesen torzított modellek képei és az őrültebbnél őrültebb mutatványok, ami nagy aggodalommal tölti el a szülőket.

Ezt lovagolta meg egy Twitter-felhasználó, aki nemlétező cikkben hívta fel a figyelmet egy új, fiktív, de annál pusztítóbb kihívásra, a #hellmaxxingra.

Posztja így szól:

„Egy másik problematikus TikTok-trend, ami a rendőrséget és a papságot aggasztja. Itt van, amit a hellmaxxingről tudni kell. A trend főként Amerikában népszerű, ahol a pennsylvaniai Bensalemben a rendőrség már figyelmeztette a szülőket és a kisvállalkozókat.

A hellmaxxing egy bizarr új kihívás, melynek lényege, hogy a tizenévesek annyi bűnt kövessenek el, amennyivel még maga az ördög sem büszkélkedhet.

A #hellmaxxing hashtag jelenleg 1,1 millió megtekintésnél jár a TikTokon”

A TikTokon egyébként nem létezik a trend, és a bensalemi rendőrfőnök is megerősítette, hogy nem adtak ki semmilyen figyelmeztetést azzal kapcsolatban, hiszen nem volt dolguk a jelenséggel. 

Az Urban Dictionary szerint a hellmaxxing meghatározása a következő: egy útra szóló jegy megszerzése a pokolba, azáltal, hogy valami hihetetlenül rosszat, gonoszt vagy szégyenleteset teszel.

A #hellmaxxing számos mémet ihletett, azonban felhívta a platform számos, valóban létező kihívásának veszélyeire is a figyelmet, például a fogreszelés, gusztustalan felületek nyalogatása, hipóval történő szemszín-változtatási kísérletek, gyógyszeres hallucináció kiváltás, illetve önfojtó kihívás.

(Insider/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!