Hatalmas a botrány: a londoni rendőrök szerint provokáció, ha valaki nyíltan felvállalja a zsidóságát
A palesztin tüntetés közelében történt esetről videó is készült
Hatalmas a botrány: a londoni rendőrök szerint provokáció, ha valaki nyíltan felvállalja a zsidóságát

Twitter/Campaign Against Antisemitism

2024. 04. 22.
A londoni rendőrkapitány lemondását követelik egyre többen egy olyan videó miatt, amelyen az látható, hogy egy rendőr arról beszél egy zsidó embernek, hogy a palesztinbarát tüntetők szemében provokáció az, ha a tüntetésük közelében nyíltan felvállalja zsidóságát. A rendőrség azóta elnézést kért az eset miatt.

Mint a Guardian írja, egy kormányzati forrás szerint a nagy port kavaró botrány ellenére James Cleverly belügyminiszter továbbra is „teljes mértékben megbízik” Sir Mark Rowley rendőrfőnökben, és a meg nem nevetett forrás szerint házon belül visszautasítottak minden olyan hírt, amely szerint fontolgatnák leváltását.

Rowley-t a korábbi belügyminiszter, Suella Braverman és a Campaign Against Antisemitism (Kampány az antiszemitizmus ellen) szólította fel, hogy mondjon le, miután a szervezet vezérigazgatójának, Gideon Falternek egy rendőrtiszt azt mondta egy palesztinbarát tüntetés közelében, hogy „nyíltan zsidó”, egy másik rendőr pedig közölte Falterrel, hogy letartóztatják, ha nem hagyja el a tüntetés környékét, mivel szerintük „ellenséges” szándékkal tartózkodik ott.

Az eset miatti vita valószínűleg még folytatódni fog, és Cleverly illetve a rendészetért felelős miniszter, Chris Philp várhatóan közvetlenül Rowley-val tárgyal majd ennek kapcsán.

(Guardian / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!