Vörösre festették a Horthy-szobrot
Vörösre festették a Horthy-szobrot

Fotó: Olvasonktól(K.Gábor)

2020. 07. 03.
A Szabadság tér melletti Hazatérés templománál található Horthy Miklós szobrát ismeretlenek vörös festékkel öntötték le. Az még nem világos, hogy az elkövetőket a Black Lives Matter mozgalom szoborrongálásai inspirálták-e, vagy más felindulásból követték el tettüket.

Egy, a helyszínen tartózkodó olvasónktól kaptuk a képet, amin tisztán látható, ahogy a templom lelkésze, Ifj. Hegedűs Lóránt telefonál.

Fotó: Olvasonktól(K.Gábor)

Olvasónk elmondása alapján Hegedűs elég ingerült állapotban beszélt mobilkészülékébe, és jól hallható módon feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. 

Horthy Miklós megítélése mindig is megosztotta a magyar társadalmat. Az egyik oldal őt teszi felelőssé a zsidók deportálásáért, a másik oldal pedig hős államfőként tartja számon.

Nem ez az első eset az elmúlt hetekben, hogy szoborrongálás történt Budapesten. Pár hete Winston Churchill városligeti szobrát rongálták meg ismeretlen tettesek, akkor "BLM" és "NAZI" feliratokkal gyalázták meg a II. világháború alatti brit miniszterelnököt. 

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti:

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!