Fürdőszoba padlóján jött világra a királynő tizedik dédunokája
A kisfiú olyan gyorsan érkezett, hogy nem jutottak el a kórházig
Fürdőszoba padlóján jött világra a királynő tizedik dédunokája

Forrás: Youtube/The Royal Family Channel

2021. 03. 24.
Megszületett a brit uralkodó tizedik dédunokája: Zara Tindall, II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája egészséges fiúgyermeknek adott életet. Mike Tindall szerdán közzétett podcastjában elmondta: a kisfiú olyan gyorsan érkezett, hogy nem jutottak el a kórházig, a gyermek otthon, a fürdőszobában jött a világra.

A család szerdai bejelentése szerint a kisfiú még vasárnap jött a világra 8 font és 4 uncia - hozzávetőleg 3742 gramm - súllyal.

Az újszülött, Lucas Philip Tindall, Zara Tindall és férje, Mike Tindall harmadik gyermeke.

A Philip névvel a házaspár a dédnagypapának, Fülöp edinburghi hercegnek, a királynő 100. életévében járó férjének kívánt kedveskedni, de így hívják Mike Tindall édesapját is.

Mike Tindall szerdán közzétett podcastjában elmondta:

a kisfiú olyan gyorsan érkezett, hogy nem jutottak el a kórházig, a gyermek otthon, a fürdőszobában jött a világra.

"Szerencsére a szülésznő, aki eredetileg a kórházban találkozott volna velünk, nem volt olyan messze, ezért éppen akkor hajtott be, amikor a szülő pozíciót felvettük, és mire a második szülésznő megérkezett, a baba feje is kibújt"

- nyilatkozta a boldog apa.

II. Erzsébet királynőt - aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját - másfél hónap alatt a második dédunokával örvendeztették meg leszármazottai: február 9-én született meg Eugénia hercegnő első gyermeke, August Philip Hawke Brooksbank.

 

Eugénia a királynő harmadik gyermekének, András yorki hercegnek a másodszülött leánya, és gyermeke a 11. a brit trónutódlási sorban. Zara és Mike Tindall újszülött kisfia messze lemarad mögötte:

Lucas Philip jelenleg a 22. a trónöröklési sorrendben.

Zara Tindall is szerepel a hivatalos brit trónutódlási sorban, a 17. helyen, nem valószínű azonban, hogy valaha is az ő vagy három gyermeke valamelyikének fejére kerülne a korona.

A 39 éves kismama a brit királyi család legmagasabb rangú "polgári" tagja. Jóllehet a királynő egyenesági leszármazottja - édesanyja Anna hercegnő, az uralkodó egyetlen leánya -, Zarának azonban nincs semmilyen királyi titulusa, és ilyesmire kifejezetten nem is tart igényt.

Kilenc éve házasodott össze polgári származású férjével. A 42 éves Mike Tindall 2003-ban a világbajnok angol rögbiválogatott tagja volt.

Zara Tindall - férjéhez hasonlóan - sokkal inkább ismert kiemelkedő sportteljesítményéről, semmint a brit királyi családhoz fűződő kapcsolatairól. Zara világbajnok díjugrató, aki a 2012-es nyári londoni olimpiai játékokon csapatban ezüstérmet, a 2006-os németországi világbajnokságon egyéni aranyat nyert.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!