Friss felmérés: az amerikai felnőttek többsége továbbra is a nyomtatott Bibliát részesíti előnyben
Mutatjuk a részleteket
Friss felmérés: az amerikai felnőttek többsége továbbra is a nyomtatott Bibliát részesíti előnyben

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 29.
Akármennyire is megnövekedett az okoseszközök népszerűsége, Amerikában továbbra is a nyomtatott, s nem az elektronikus vagy online Biblia olvasását preferálják leginkább egy friss felmérés szerint.

Az American Bible Society kutatása szerint a megkérdezett amerikaiak kétharmada válaszolta azt, hogy a „hagyományos”, nyomtatott formátumot szereti forgatni. Legalábbis a felnőttek körében.

Ez az arány

  • a 26 és 41 év közöttiek körében 56 százalék,
  • a 42 és 57 év közötti személyek esetében 68 százalék,
  • míg 58 és 76 év között ez az érték ennél is magasabb: 71 százalék.
  • A legmagasabb értéket a 77 éves vagy idősebb korosztálynál mérték, 81 százalékot.

Mint azt a szakértők kiemelik, a Z generáció (18-25 év közöttiek) körében már valamivel megosztóbb kérdés a nyomtatott Biblia. Közülük 46 százalék válaszolta, hogy inkább ezt részesíti előnyben a „okosbibliázással” szemben.

Érdekes adalék, hogy a kutatók a felmérés alkalmával azokat az amerikaiakat „minősítették” bibliaolvasó/bibliahasználó hívőknek, akik évente legalább három-négy alkalommal előveszik az Szentírást, hogy olvassanak belőle – a gyülekezettől függetlenül, önmagától.

Ez a mérce viszont talán többet elárul a bibliaolvasás kérdéséről Amerikában, mint maguk a számok. Hiszen az évi 3 vagy 4 alkalommal végzett igeolvasás inkább nevezhető eseti jellegűnek, és ily módon az, hogy egy hívő átlagosan 3-4 havonta a nyomtatott Bibliához nyúl-e vagy pedig az e-Bibliához, talán kevésbé mérvadó a nyomtatott Bibliához való hozzáállás feltérképezésében.

(Christianheadlines / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!