"Free Palestine" - Palesztinpárti pólóban pózolt Szalai Attila török csapatával
"Free Palestine" - Palesztinpárti pólóban pózolt Szalai Attila török csapatával

Forrás: Facebook/ Fenerbahçe

2021. 05. 14.
A Gázai övezetben kialakult helyzet miatt több török focicsapat is szolidaritást vállalt a palesztinokkal. Így tett a Fenerbahçe focicsapata is szerdán, a játékosok „Özgür Filistin”, azaz „Szabad Palesztinát” feliratú pólóban készültek a mérkőzésre.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Ebben a csapatban focizik Szalai Attila is, válogatott labdarúgónk, aki januárban igazolt a ciprusi Apollon Limasszolból a török csapatba. A meccs előtt ő is viselte a török és palesztin zászlót ábrázoló palesztinbarát felsőt.

 

Szalai az egyik legértékesebb magyar futballista,  a magyar válogatott tavalyi évi felfedezettje.

A mérkőzést végül a Sivasspor nyerte 2-1-re.

Több mint 2000 rakétát lőttek ki hétfő óta Izraelre a Gázai övezetből. Csak csütörtök este és péntek reggel 220 rakéta indult el a zsidó állam felé, melyekből 30 a Hamasz-irányította területen csapódott be. Az ország zsidók és arabok által lakott városaiban rendszeresek a gyújtogatások, pogromok, erőszakos összecsapások.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!