Ferenc pápa szerint újabb özönvíz köszönthet az emberiségre
A katolikus egyházfő a klímaváltozástól várja a bibliai méretű csapást
Ferenc pápa szerint újabb özönvíz köszönthet az emberiségre

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 03.
Ferenc pápa kedden megjelent könyvében egy második özönvíz lehetőségére figyelmeztet, amennyiben a politikusok nem foglalkoznak eleget a klímaváltozás problémájával. A katolikus egyházfő szerint az emelkedő hőmérséklet és az olvadó gleccserek olvadása ismét elhozhatja a földre a kataklizmikus isteni csapást.

A "Bűnökről és erényekről" című művében a pápa leszögezi, hogy a Biblia szerint az özönvíz Isten haragjának eredménye, aki túl sok gonosz dolgot látott, és emiatt úgy dönt, eltörli az emberiséget.

Rámutat továbbá, hogy bár a bibliai özönvizet sok szakértő mitikus mesének tartja, az archeológusok szerint történelmi esemény, melynek nyomát feltárásaik során megtalálták.

"Most is nagy árvíz következik ránk, a hőmérséklet emelkedése és a gleccserek olvadása miatt, ha ugyanezen az úton haladunk tovább"

- figyelmeztet.

A bibliai történetben Isten a túlélőknek, Noénak és családjának ígéretet tesz arra, hogy többé nem pusztítja el a földet özönvízen keresztül.

Isten haragja Ferenc pápa szerint az igazságtalanságra, az emberi gyengeségből fakadó sátáni inspiráltságú gonoszra irányul. Amerikai püspökök és a volt pápa azonban sokkal konkrétabb politikai irányvonalat és döntéseket nevez meg a romlás forrásául.

A volt pápának és amerikai püspököknek is vallási fenntartásai vannak Bidennel szemben

Joseph Ratzinger bíboros, azaz a volt XVI. Benedek pápa interjúban fejtette ki, hogyan is látja a magát katolikusnak valló amerikai elnök, Joe Biden tevékenységét és a demokrata párt irányvonalát. Ratzinger világossá tette: gyakorló katolikusnak tartja az elnököt,

de vannak vele szemben bizonyos vallási fenntartásai.

Ratzinger szerint Biden személyesen ellenzi az abortuszt, de úgy tűnik, politikailag a demokrata irányvonalba ágyazódik bele. Az, hogy hogyan vélekedik a genderpolitikáról, a volt pápa szerint még nem derült ki. 

Biden politikai lépései azonban árulkodóak: gőzerővel semmisítette meg Trump abortusztámogatást megvonó rendeleteit, genderkérdésben pedig többek között ismét biztosította, hogy például transznemű nők (biológiai férfiak) is női mellékhelyiséget és öltözőt válasszanak, illetve női sportokban versenyezzenek. A közelmúltban elfogadott Equality Act, azaz nemi egyenlőségi törvény pedig félő, hogy alapjaiban ássa alá a vallásszabadságot.

Az Egyesült Államok Katolikus Püspökeinek Konferenciája (USCCB), az egyik legnagyobb katolikus hatóság Amerikában arra figyelmeztetett, hogy a Biden-adminisztráció politikai prioritásai az "erkölcsi rosszat mozdíthatják elő". Leszögezték, hogy "új elnökünk olyan politika folytatása mellett kötelezte el magát,

ami előmozdíthatja az erkölcsi rosszat és veszélyezteti az emberi életet és méltóságot, leginkább az abortusz, a fogamzásgátlás, a házasság és a gender területén. Aggódunk az Egyház szabadságáért és híveink szabadságáért, hogy lelkiismeretüknek megfelelően élhessenek." 

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!